İlber Ortaylı'dan sığınmacılar konusundaki eleştirilere tepki: Kasaba fetvasıyla trolcülük yapılmaz

Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, A Haber'in "Türkiye’nin mülteciye ihtiyacı var. Yaşlanıyoruz."; Halk TV'nin de "Bir takım milletlerin adamların bura ile ne ilişkisi var. Niye benim vatandaşım olsun." sözleriyle verdikleri haberlere ateş püskürdü. Sözlerinin cımbızlanarak kullanıldığını belirten Ortaylı, "Kasaba fetvasıyla trolcülük yapılmaz" derken, parayla Türk vatandaşlığının satılmasına tepki gösterdi.

A Haber'e konuk olan tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, sığınmacılar konusuna da değinerek açıklamalarda bulunmuştu. 'Hepsini atalım' zihniyetinin yanlış olduğunu belirten Ortaylı, sosyal medyada gündeme oturan "Türkiye’nin mülteciye ihtiyacı var. Yaşlanıyoruz." ifadelerine açıklık getirdi.

Halk TV'de Mayıs ayı başında yaptığı açıklamada, "Bir takım milletlerin adamların bura ile ne ilişkisi var. Niye benim vatandaşım olsun. Türkiye göç ülkesi değil ki. Türkiye, ABD veya Uruguay değil. Öyle kurulmamış." sarf ettiği sözleri de hatırlatılan Ortaylı, açıklamalarının cımbızlanarak kullanılmasına tepki gösterdi.

Kafa TV Youtube kanalında yaptığı son açıklamada parayla vatandaşlık satılmasına karşı çıkan Ortaylı, Suriyelilerin ve sığınmacıların yavaş yavaş gönderilmesi gerektiğini söyledi.

Ortaylı, "Her mülteci aynı mülteci değildir. İki yayın kuruluşu da Halk TV ve A Haber birbirlerine zıt şeyler çıkartıyorlar: Burada böyle, burada böyle. Hayır, cımbızla çekiyorlar. Bu eski adettir bizde kasaba adeti kardeşim. Kasaba fetvasıyla trolcülük yapılmaz. Vatandaşlık satılıyor bu memlekette. Bu büyük bir rezalettir. Böyle 500 bin dolara, 400 bin dolara, 250 bin dolara vatandaşlık satılmaz. Ayrıca ev de satılmaz. Büyükşehirlerde Suriyeliler olmayacak. Hiçbir şey yapamayız. Yavaş yavaş bir şekilde göndermek lazım. Başlarlar kıyameti koparmaya kendileri çok insani davranıyormuş gibi. Mülteci botlarını şişleyen komşumuz başlar. Mültecileri gemiden denize dökenler başlar." dedi.

 

 

İlber Ortaylı'dan sığınmacılar konusundaki eleştirilere tepki: Kasaba fetvasıyla trolcülük yapılmaz ile ilgili etiketler İlber Ortaylı göçmenler

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.