İlber Ortaylı'dan 'sığınmacı' yorumu: 'Hepsini atalım' diyenler var. Neyi atıyorsun?

A Haber'de Melih Altınok ile Sebep Sonuç programına katılan Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Türkiye'deki sığınmacılarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Tarihte Suriye ve Irak diye bir devlet olmadığına dikkat çeken Ortaylı, "Suriye, Osmanlı'nın Şam vilayetiydi. Suriye'de bir kavga var, Türkiye bunlara kapı açtı ve aldı." dedi. Türkiye'de bir mülteci sorunu olduğunu ifade eden İlber Ortaylı, 'Hepsini atalım' zihniyetinin yanlış olduğunu belirtti.

Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, A Haber'in canlı yayınlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç programına konuk oldu.

Türkiye'deki sığınmacılar hakkındaki soruları yanıtlayan Ortaylı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. İlber Ortaylı programda şunları söyledi:

"Suriye devamlı göçmen veren bir yerdir. Osmanlı dönemine de böyledir. Suriye'ye hükmeden 60 yıldır Nursilerdir. Bunlar Fransa'da harp okuluna gittiler. Bazı şeyleri gizleyemeyiz. (Suriyeliler) Bunların etrafla geçinme durumu yoktur. Suriye ordusu bir milis ordusudur. Harp kabiliyeti yoktur. Arap dünyasında bizim anladığımız anlamda açık demokrasiye geçiş yoktur."

"TARİHTE SURİYE, IRAK DİYE DEVLET YOKTUR. SURİYE, OSMANLI'NIN ŞAM VİLAYETİYDİ"

"(Suriyeliler) Bir çırpıda ülkelerini terk ettiler. Biz savaş istemeyiz ama savaştan da korkmayız. Tarihte Suriye ve Irak diye bir devlet yoktur. Suriye, Osmanlı'nın Şam vilayetiydi. Suriye'de bir kavga var, Türkiye bunlara kapı açtı ve aldı. İçlerinde Türkmenler de vardır. Bayır Bucak Türkmenleridir. Savaş döneminde (sığınmacılar) özellikle defans durumuna geçerek doğum oranını artırır."

"HEPSİNİ ATALIM DİYENLER VAR! NEYİ ATIYORSUN?"

"Başımızda bir mülteci sorunu var. 'Hepsini atalım' diyenler var. Neyi atıyorsun? Bunların içinde Uygur, Afgan var. Türkmen var, Arap var. Sen çıkıp diyorsun ki hepsini atalım."

İlber Ortaylı'dan 'sığınmacı' yorumu: 'Hepsini atalım' diyenler var. Neyi atıyorsun? ile ilgili etiketler Sığınmacı İlber Ortaylı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.