İlber Ortaylı, Mehmet Akif'in "Çanakkale Şehitlerine" şirini okurken gözyaşlarını tutamadı

Prof. Dr. İlber Ortaylı, bugün katıldığı bir canlı yayında Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirinde geçen dizelerden bahsederken, gözyaşlarına hakim olamadı. Ünlü tarihçi, "Bazen içeriden, bazen dışarıdan bakmak lazım bu coğrafya değişiktir." dedi.

Tarihçi, akademisyen ve yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı, Çanakkale Zaferi'nin 107. yılı sebebiyle NTV'de Ahmet Yeşiltepe'nin konuğu oldu.

Canlı yayında savaşa ve kutlu zafere ilişkin bilinmeyenleri anlatan ünlü tarihçi, "Bazen içeriden, bazen dışarıdan bakmak lazım bu coğrafya değişiktir." dedi. Çanakkale'de tamamı ile Türk komutanların savaştığını dile getiren Ortaylı, Çanakkale Savaşı'nın önemine değindi.

ŞİİRDEN BAHSEDERKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Açıklamalarına devam eden İlber Ortaylı, daha sonra dönemin atmosferini anlatmak için Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirine değindi. Şiirin "Bedr'in arslanları ancak, bu kadar şanlı idi... Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın" dizelerini okuyan Ortaylı, gözyaşlarını tutamadı.Sunucu Yeşiltepe de bu duruma şaşırarak "Hocam sizi böyle görmeye alışkın değiliz." dedi.

 

İlber Ortaylı, Mehmet Akif'in "Çanakkale Şehitlerine" şirini okurken gözyaşlarını tutamadı ile ilgili etiketler İlber Ortaylı Mehmet Akif Ersoy Çanakkale 18 Mart
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.