İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu koronavirüse yenik düştü

Televizyon ekranlarında iftar ve sahur programları yapan ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu koronavirüse yenik düştü. Döngeloğlu'nun ölüm haberini, meslektaşı Prof. Dr. Mustafa Karataş sosyal medya hesabından duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Döngeloğlu ailesine taziyelerini iletti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı.

Eşi ile birlikte koronavirüs tedavisi gören ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu vefat etti. Ömer Döngeloğlu'nun koronavirüs testinin pozitif çıktığı ve Başakşehir Hastanesi'nde tedavi altında olduğu açıklanmıştı.

Acı haberi ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Karataş  sosyal medya hesabından şu sözlerle duyurdu:

"İnnâ lillah ve innâ ileyhi râciûn Allah rahmet etsin. Ömer Döngeloğlu hocamız vefat etmiştir. Mekanı cennet olsun."

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu koronavirüse yenik düştü

ERDOĞAN'DAN TELEFON

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ömer Döngeloğlu'nun oğlu ile telefonda görüştü. Erdoğan, Döngeloğlu ailesine taziyelerini iletti.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya esabından da bir taziye mesajı paylaştı. Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bir süredir Koronavirüs tedavisi gören, ömrünü İslam’ı öğretmeye, anlatmaya adamış ilahiyatçı-yazar Ömer Döngeloğlu’nun vefatını derin bir teessürle öğrendim. Değerli hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu koronavirüse yenik düştü - Resim : 2

BAKAN KOCA'DAN TAZİYE MESAJI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medya hesabından taziye mesajı paylaştı:

Halkımızın ekrandan tanıyıp, sevdiği, değerli İlahiyatçı ve Yazar Ömer Döngeloğlu Beyefendi’yi tedavi olduğu Koronavirüs sebebiyle maalesef kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu koronavirüse yenik düştü - Resim : 3

KERBELA OLAYINI ANLATIRKEN GÖZYAŞLARINA BOĞULMUŞTU

İlahiyatçı Döngeloğlu, Kanal 7 ekranlarında yayınlanan 'Ömer Döngeloğlu ile Önden Gidenler' programında Kerbela olayını anlatırken gözyaşlarına boğulmuştu.

Kerbela’da Hz. Hüseyin’in şehit edilişi ve onun çocuklarına yapılan zulümleri anlatırken büyük hüzün yaşayan Döngeloğlu, izleyicilere de duygu dolu anlar yaşatmıştı.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu koronavirüse yenik düştü - Resim : 4

ÖMER DÖNGELOĞLU KİMDİR?

Ömer Döngeloğlu 1968'de Tokat Zile'de dünyaya geldi. İlkokulu Zile Altunyurt İlkokulu'nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Orta derecede Arapça ve İngilizce bilmektedir.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu koronavirüse yenik düştü - Resim : 5

Ömer Döngeloğlu, 1986–1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta İmam-Hatiplik yaptı. Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalıştı. İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma, inceleme, okuma ve gezilerde bulundu.

İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu koronavirüse yenik düştü ile ilgili etiketler Koronavirüs Korona İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu mustafa karataş
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.