İl seçim kurulu nerededir?

Seçim sürecinin tamamlanmasıyla birlikte yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı belli oldu. CHP'nin adayı olan Ekrem İmamoğlu, mazbatasını almak için İl Seçim Kurulu'na gitti. Bu törenin nerede yapıldığını merak eden vatandaşlar İSK'nın yerini araştırıyor. Peki İl Seçim Kurulu nerededir? İşte cevabı...

Seçimlerin ardından devam eden 17 günlük sayım sürecinin sonunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin mazbatasının Ekrem İmamoğlu'na verilmesi karar verildi. CHP adayı olan İmamoğlu, bu durum için İl Seçim Kurulu'nun yolunu tuttu. Peki İl seçim kurulu nerededir? Tüm detaylar haberimizde...

İl seçim kurulu nerededir?

İL SEÇİM KURULU NEREDEDİR?

İl seçim kurulu Çağlayan'da bulunmaktadır.

YÜKSEK SEÇİM KURULU

Ankara'da bulunkaktadır. Seçimlerin başlangıcından sonuna kadar düzgün şekilde geçmesini sağlar.

Seçimlerin güvenilirliğiyle ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma seçim süresince ve seçimden sonra seçimlerle ilgili bütün şikayet, itiraz ve yolsuzlukları araştırır, kesin karara bağlar ve TBMM Üyelerinin seçim tutanaklarını kabul eder. Yedi asil, dört yedek üyeden meydana gelen bir kurumdur.Üyelerin altısı Yargıtay, beşi Danıştay genel kurullarınca kendi üyeleri arasında gizli oyla seçilir. Bunlar aralarından gizli oyla ve kesin çoğunlukla bir başkan ve bir başkan vekili seçerler. İki Yargıtay ve iki Danıştay üyesi kura ile yedek üyeliğe ayrılır. Başkan ve başkan vekili ad çekmez.

İL SEÇİM KURULU'NUN GÖREVİ NEDİR?

İl seçim çevresinde kanunla tespit edilen vazifeleri görür. Seçimleri düzenle yürütür. İl merkezindeki derecesi en yüksek hakim, başkandır. Diğer iki yüksek dereceli hakim de üye olur. Yargı organında iki hakim de yedek üyedir.

İLÇE SEÇİM KURULU

Tüm ilçeler çevresinde, kanunun verdiği görevleri yapar. Seçimi düzgünce yaptırır. İlçenin en yüksek mertebeli hakiminin başkanlığı ile diğer altı üyeden meydana gelir. Dördü siyasi partilerden ikisi de başkanca seçilen kıdemli memurlardandır. İki de memur yedek üyesi vardır.

SANDIK KURULU

Sandık çevresinde seçimi gerçekleştiren ve İlçe Seçim Kurulu tarafından kurulan bir başkan ve dört üyeden oluşur.

Seçim sonuçlarıyla ilgili şikayet ve itirazlar kanunla tespit edilmiş olup, kurullara aşağıdan yukarı doğru yapılır.

 

İl seçim kurulu nerededir? ile ilgili etiketler Yüksek Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu seçim
GÜNÜN VİDEOSU

BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'de hazımsızlık yarattı! Genel Kurul'da skandal hakaret...

BM, Filistin'in tam üyeliğini içeren karar tasarısını onayladı. İsrail’in Birleşmiş Milletler (BM) Temsilcisi Gilad Erdan, BM Genel Kurulu’ndaki Filistin konulu toplantıda karara tepki göstererek BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı.