İKSV bienalin başlığının adı nedir? 25 Ekim Hadi ipucu

İKSV bienalin başlığının adı nedir? Hadi 25 Ekim ipucu kullanıcılar tarafından araştırılıyor. Bugün Hadi yarışması saat 12.30'da başlayacak. Son zamanların popüler uygulaması büyük beğeni topluyor. Peki İKSV bienalin başlığının adı nedir? 25 Ekim Hadi ipucu! Detaylar haberimizde...

İKSV bienalin başlığının adı nedir? Turkcell'in popüler uygulamalarından olan Hadi yüz bilerce kullanıcı tarafından kullanıyor. Bugünün ilk yarışması ise saat 12.30'da başlayacak. Kullanıcılar ise ipucunu araştırmaya başladı. Peki İKSV bienalin başlığının adı nedir? 25 Ekim Hadi ipucu! Merak edilen detaylar haberimizde...

İKSV bienalin başlığının adı nedir? 25 Ekim Hadi ipucu

İKSV bienalin başlığının adı nedir?

Yanıt: Okullar okulu

BİENAL

Bienal, Fransızca "her bir diğer yıl" anlamına gelen ve iki yılda bir düzenlenen etkinliklere verilen addır. Çoğunlukla kültürel veya sanatsal faaliyetler için kullanılan bir terimdir. En eski bienal 1895'ten beri düzenlenen Venedik Bienali'dir.

Türkiye'de de 1987 yılından beri düzenlenen ve her iki senede bir tekrarlanan Uluslararası İstanbul Bienali bulunmaktadır.

Dünyada düzenlenen belli başlı uluslararası bienaller şunlardır:

Kore: Gwangju Biennale
Brezilya: Bienal de São Paulo
Avustralya: Biennale of Sydney
İspanya: Bienal de Valencia
Senegal: Dak’Art, la Biennale de l’art africain contemporain
Almanya: Documenta (Kassel)
İtalya: la Biennale di Venezia
Türkiye: İstanbul Bienali Sinopale Uluslararası Çanakkale Bienali
Küba: Bienal de La Habana
Mali: Rencontres de la photographie africaine de Bamako

4. İSTANBUL TASARIM BİENALİ - OKULLAR OKULU

ÖĞRENME BİÇİMİ OLARAK TASARIM VE TASARIM BİÇİMİ OLARAK ÖĞRENME HAKKINDA BİR BİENAL.

Dünyada var olan bilgi miktarı, her iki yıl sonunda, iki katından fazla artış gösteriyor. İnsanlar daha önce hiç olmadıkları kadar bilgililer. İşinize de, aklınıza da sahip çıkabilmenin tek yolunun hayat boyu öğrenmeye devam etmek olduğu söylenip duruyor. Karatahtaların, sözlülerin, ezberlenmiş çarpım tablolarının, ceplerimizdeki cıvıl cıvıl eğlencelikler karşında en ufak bir şansı kalmadı. Bu esnada makinelerin kendileri de öğrenmeye başladılar. Sonunda insanların yapacağı bir şey kalıp kalmayacağı ve hangi insani yetilerin yerlerinin doldurulamaz olduğu merak konusu. Acaba okula dönmenin ve okulu baştan tasarlamanın vakti geldi mi?

Bauhaus, Black Mountain Koleji, Global Tools, Sigma Group gibi alternatif tasarım eğitimi inisiyatifleri, deneyler ve yeni bilgiler için cesur alanlar açtılar. Bu inisiyatifler yalnızca tasarımın değil, genel anlamında eğitim ve öğrenimin de evrimleşmesine, kendini sorgulamasına ve sınırlarını zorlamasına yardımcı oldular. Tasarım dışındaki alanlarla da ilgilenen bu deneylerin birçoğu, yaşamanın, çalışmanın, diğerleriyle ve kendi kendimizle bağlantı kurabilmenin alternatif yollarını da test etti. Bu süreç bazlı deneysel araştırmalar aracılığıyla tasarımda yeni tezahürler, anlamlar ve sonuçlar ortaya çıktı.

Günümüzde tasarım, sorgulamanın, gücün ve eylemliliğin bir biçimi haline geldi. Artık dünyadan ve hayatın kendisinden bile daha engin ve günlük hayatın her katmanına nüfuz ediyor. Tasarım disiplini gitgide daha fazla alana yayılmaya başladığı için, artık her soruna çözüm üretebileceğini iddia edemiyor. Hatta pek çok evrensel-küresel sistemin "herkese uyacak tek çözüm" yaklaşımındaki çatlaklar ve dışlayışlar gözle görülebilir hâle geldi. Benzer bir şekilde –çalışma alanları ve uygulayıcıları öteden beri denetlenen ve rafine edilen– tasarım eğitimi de etrafını alaka, uyumluluk, erişilebilirlik ve finans konularında yeni sınırlandırmalar ve mücadelelerle sarılmış olarak buldu.

İstanbul Tasarım Bienali, tarihsel açıdan zengin bir bağlam içinde kurulmuş bir “tasarım üzerine eleştirel düşünme alanı” olarak, hem tasarımın hem de tasarım eğitiminin üretimini ve çoğaltılışını sorgulama imkânı sunuyor. 2018’deki 4. İstanbul Tasarım Bienali, önceki tasarım bienallerinin mirasının üzerine ekledikleriyle kendini yeniden icat ederek araştırma, deney yapma, kentten ve ötesinden yeni bir şeyler öğrenme imkânı sunan, üretken, süreç odaklı bir eğitim ve tasarım platformuna dönüşmeyi hedefliyor.

4. İstanbul Tasarım Bienali’nin başlığı Okullar Okulu. Geleneksel tasarım etkinliklerine dair zaman ve mekân anlayışını esneten bienalin, tasarım ve eğitim için alternatif yöntemler, sonuçlar ve biçimler üretilmesini sağlarken küresel boyuttaki ivmeye de ayak uydurabilecek, yılın tümüne yayılan bir programı olacak. Okullar Okulu, yaratıcı üretimi, sürdürülebilir işbirliklerini ve toplumsal bağlantıların kurulmasını teşvik eden bir dizi dinamik öğrenme biçimi ortaya koyacak. Altı ayrı temayı inceleyen bu öğrenme yeri, güçlenmek, düşünmek, paylaşmak ve odaklanmak için bir ortam sağlayacak ve belirli durumlara karşılık veren cevaplar sunacak.

Bienal, ansiklopedik müzelerden laboratuvarlara, atölyelere ve akademiye kadar, daha önce denenmiş ve onaylanmış eğitim modellerini kullanarak, sorgulayarak ve yeniden çerçeveleyerek anlamlı bir diyalog ve tasarım ortamı oluşturabilir mi? Tasarımın kendisi insanların bilgilerini ve cehaletlerini, tecrübelerini ve meraklarını paylaşabilecekleri cesur bir alan hâline gelebilir mi?

Okullar Okulu, Türkiye ve dışından, farklı yaşlardan, disiplinlerötesi uygulamacıların katılımı sayesinde eski ve yeni bilgiyi, akademiyle amatörlüğü, profesyonellikle kişiseli bir araya getiriyor ve sonuçlara olduğu kadar sürece de odaklanıyor. Bu karmaşık ve iddialı ekosistemin eylemcileri hep birlikte yeni bilgiler yaratacak, yürürlükteki sistemlere alternatifler arayacak ve radikal bir çoğulculukla tasarım disiplininin sınırlarını zorlayacak.

KATILIMCI LİSTESİ

4. İstanbul Tasarım Bienali’ne katılacak 100’e yakın katılımcı arasında aşağıdaki kişi ve topluluklar yer alıyor:

AATB

Åbäke

Aformal Academy & ARK.WORLD

Can Altay

Ersin Altın, Burçak Özlüdil, Augustus Wendell, Amy K. Hoover

Burak Arıkan

ARK.AMSTERDAM (Roosje Klap & Pauline Le Pape)

Arvid & Marie

Bakudapan

Kerim Bayer

Merve Bedir

Broomberg & Chanarin

Cihad Caner

Ali Murat Cengiz

Taeyoon Choi

Lorenzo Cirrincione, Jennifer Teets, Lorena Ancona

CMP OFFICE

Commonplace Studio, Jesse Howard and Tim Knapen

Danilo Correale

Cansu Cürgen & Avşar Gürpınar

Aslı Çiçek

Çukurcuma Okuma Kulübü / Reading Club

Amandine David

Demystification Committee

DESIS Felsefe Konuşmaları

Design Displacement Group

Theo Deutinger

Meeus van Dis

Disarming Design from Palestine

Bogomir Doringer

Dpr-barcelona

Eat Art Collective

ECAL x MacGuffin

Ecole Mondiale

Noortje van Eekelen

Lukas Engelhardt

FABB

Fictional Journal Collective

FRAME research Group (Remco Roes, Carla Swerts, Tom Lambeens, Griet Moors)

Annika Frye 


Alix Gallet

Gerçeklik Araştırma Grubu, Tasarım Laboratuvarı, Koç Üniversitesi

Teis De Greve

Gamze Gündüz, Güher Tan, Tangör Tan

Gökçe Gürçay

Ineke Hans

Lisa Hartje Moura, Pascal Rousseau, Noam Toran

Adam Harvey & Anastasia Kubrak

Nelly Ben Hayoun

Mark Henning

Esmé Hofman

Bora Hong

Nur Horsanalı

Housing the Human: Artem Kitaev (KOSMOS Architects), Mae-Ling Lokko, Simone C Niquille, Lucia Tahan, Dasha Tsapenko

Human Rights Foundation

Alexandre Humbert

IASPIS Urgent Pedagogies Symposium (Sepake Angiama, Markus Bader, Magnus Ericson, Joseph Grima, Sandi Hilal, Onkar Kular, Peter Lang, Tor Lindstrand, Pelin Tan, Merve Gül Özokcu)

Ils Huygens (Z33)

So Kanno

Andrea Karch

Navine G. Khan-Dossos

Roosje Klap

Rauf Kösemen

Ebru Kurbak

Matylda Krzykowski

Naho Kubota

Onkar Kular

LAB OF LABs: Jussi Parikka, Andreas Treske, Simge Hough, Jamie Allen, Ege Berensel, Ebru Kurbak

Landskip

Peter Lang

Legrand Jäger

Lifepatch

Mae-ling Lokko, Nana Ofori-Atta Ayim, Selassie Ataditka, Gustavo Crembil

Farzin Lotfi-Jam & Mark Wasiuta

LUCA School of Arts

Pedro Neves Marques

Margarida Mendes

Alexandra Midal

Carlos Monleón

Gökhan Mura

Martina Muzi

N55

New South

Camilo Oliveira

ONAGÖRE (Okay Karadayılar & Ali Taptık)

Şevket Pamuk

Parasitic Okuma Kulübü / Reading Club

Thomas Pausz

Ana Peñalba

Juliette Pépin

Hannah Perner-Wilson

Shailoh Philips

Mary Ponomareva

Irene Posch

Possible Bodies Collective

RADIOEE.NET AND PUB RADIO

Alice Rawsthorn

Livia Rezende

Ottonie Von Roeder

João Roxo

Emelie Röndahl

Mika Satomi

Helga Schmid

SCN

Judith Seng

Fahmy Shahin

SO?

Stigmergy·Family·Studio

Chick Strand

Studio Folder (Marco Ferrari, Elisa Pasqual, Pietro Leoni)

Studio Makkink & Bey

SulSolSal

Jenna Sutela

Selim Süme

Aslıhan Şenel

Gülsün Tanyeli

Tattfoo Studio

Teaching Lies (Jamie Allen, Selçuk Artut, Rebekka Kiesewetter, Paolo Patelli, Donato Ricci, Benoît Verjat, Michael Edward Young)

Jennifer Teets & Lorenzo Cirrincione

Sera Tolgay

Sissel Marie Tonn

Joris Van Tubergen

Dr. Ahmet Uhri

Janna Ullrich

Unfold

University of the Underground

Henriëtte Waal (LUMA) & Studio Klarenbeek & Dros

Lukas Wegwerth

Nina Wiesnagrotzki

Pınar Yoldaş

İpek Yürekli

Peter Zin

İSTANBUL TASARIM BİENALİ
2012 yılından bu yana gerçekleştirilen İstanbul Tasarım Bienali, her iki yılda bir tasarım fikirlerinden çeşitli kesitleri bir araya getirir, geniş bir yelpazede pek çok alanın tasarımla ilişkisini inceler. Yaratıcı ve akademik çevreler için ilham verici fikirler ortaya koyan, bu çevreler arasındaki diyaloğu ve geçişkenliği besleyen bienal, kültür üreticileri ve kurumları, üniversiteler ve kuruluşlar arasındaki ulusal ve uluslararası ağlar içerisinde faaliyet göstermektedir. İstanbul Tasarım Bienali, proje, etkinlik ve müdahaleler için dinamik bir alan olarak kenti merkezine alır, küresel tasarım sorunları için çözümler sunar, tasarımın kendisini tartışmaya açar, toplumun keşfedilmemiş veya göz ardı edilen yönlerini ön plana çıkarır ve yeni dünya koşullarını yakın markajına alarak fikir alışverişini tetikler. İki yılda bir gerçekleşen sergisi ve çeşitli etkinliklerinin yanında çok sesliliği daima güçlendirerek ve esin veren tasarım arşivleri oluşturarak uzun soluklu, derinlikli ve disiplinler arası aktarımların devamlılığını sağlamayı hedefler. Bugünün toplumunu anlamada bir araç olarak tasarıma adanan, geleceğe dönük bir tartışma platformu olarak İstanbul Tasarım Bienali, devamlı bir dönüşüm içerisindedir.

İstanbul Tasarım Bienali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenleniyor.

HADİ NEDİR?

Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.

İKSV bienalin başlığının adı nedir? 25 Ekim Hadi ipucu ile ilgili etiketler iksv bienali başlığının adı nedir hadi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.