İkizler burcundaki dolunay hayatımızı nasıl etkileyecek?

Astrolog Hande Güç Onur, 8 Aralık Perşembe günü saat 07.07'de İkizler burcunda gerçekleşen dolunayın hayatımıza olan etkilerini tek tek anlattı. İşte, dolunaya dair detaylar....

Astrolog Hande Güç Onur, 8 Aralık'ta meydana gelen İkizler burcundaki dolunaya dair yazı kaleme aldı. Peki, dolunay hayatımızı nasıl etkileyecek? Hande Güç Onur, cevabını verdi. İşte detaylar...

Dolunaydan en çok etkilenenler 11-20 derece Başak, Balık, Yay, İkizler Burçlarında ışıkları (Ay ve Güneş), kişisel gezegenleri (Venüs, Merkür, Mars), yükselenleri olanlar olacak.

Koç, Aslan, Terazi ve Kovalar olumlu etki alırken, Boğa ve Yengeç Burçları tutulmanın kör noktasındalar. Oğlaklar ve Akrepler ise hakedişleri doğrultusunda ani gündemlerle karşılaşabilirler ...

8 Aralık günü saat  07.07 de 16 derece İkizler Burcunda bir Dolunay gerçekleşecek ve Mars ile tam partil kavuşum halinde olacak. Biliyorsunuz uzun süredir bahsediyoruz ve konuya özel yazılar da paylaştık, Mars Retro pozisyonda ve şu sıra aynı zamanda deklinasyon dışı; üstelik uzun süredir de Neptün ile kare atarak ilerliyor. Zaten malefik olan Mars iyice kontrol dışı bir halde anlayacağınız ve içinde bulunduğu İkizler Burcunun temsil ettiği konularda dikkatli olmamız gerekiyor. İkizler temaları nedir diyecek olursak, yakın çevremiz, kardeşler, kuzenler, komşular, gençler. Yine iletişim, basın, araçlar, yakın lokasyona yapılan seyahatler, trafik, haberciler, kargo şirketleri,  anlaşmalar, imza atılan belgeler, ticaret, internet üzerinden ticaret, zihnimiz, fikrimiz, uslubumuz... Vücudumuzda da ellerimiz, kollarımız, akciğerler ve sinir sistemimiz. Önemli hayati temalar görüldüğü üzere...

İkizler burcundaki dolunay hayatımızı nasıl etkileyecek?

Dolunay anında önemli bir diğer nokta 3 gezegenin artı Ayın da  hep birlikte deklinasyon dışı olacak olması. Ay, Venüs,  Merkür ve Mars deklinasyon dışı yani bu gezegenlerin temsil ettiği konularda yarattıkları etkileri kontrol edebilmemiz daha güç olacak.  Olaylar daha kontrolsüz bir akışla gelebilecek üzerimize. Duygular keza kontrol dışı çalışacak. Aşırı dürtüsellik olacak enerjide.

Dolunaylar konu ve kavramların sonuçlandığı olgunlaştığı süreçleri gösterir ama, bu Dolunayda anın Yükseleni Yay Burcunda, ve  bir önceki Yeniay ile aynı derecede. 15 gün önceki Yeniayla birlikte hayatımıza giren konu ve kavramların bir süre daha bizi kuşatacağını gösteriyor. Zeminin sürekli değişken olduğu, kendimizi birşeylere adapte olmaya çalışırken hissetttiğimiz, acemisi de olabileceğimiz bir takım olaylarla çevrilebilecek etrafımız.

İkizler burcundaki dolunay hayatımızı nasıl etkileyecek? - Resim : 2

Etrafımızı saran koşullar demişken, Yay temasını anımsayacak olursak; din, inançlar, ruhsal ve psişik konular, yüksek öğretim, üniversiteler, akademik kariyer, yurtdışı, yabancılar, farklı kültürler, seyahatler, turizm, hukuk, ithalat, ihracat gibi konular, iyimserlikle, kesfetme duygusuyla atılan adımlar, eğlenme, eğlenirken araştırma arzusu, derinleşme, felsefi konular vb. ve gölge yönüyle de abartmak, fanatikleşmek maalesef...

Dolunay İstanbul'a göre çıkartılan an haritasında 7. evde gerçekleşirken, ilişkilere, ortaklıklara, hukuki süreçlere ve açık rekabet halinde olduğumuz kişilerle yaşayabileceğimiz gündemlere vurgu yapıyor olacak. Mars kavuşumu da söz konusu olunca bu alanlarda bazı tartışmalar, dürtüsel, agresif diyaloglar kaçınılmaz olabilecek. Deklinasyon dışı olması kontrolü kaybedebileceğimiz, sertliğin dozunu kaçırabileceğimiz uyarısında bulunuyor adeta. Etkinin bilincinde olalım ve irade geliştirmeye çalışalım. Çokça skandal, dedikodu, kıskançlık gibi durumlara da şahit olabiliriz bu açıların etkisi altında maalesef.

İkizler burcundaki dolunay hayatımızı nasıl etkileyecek? - Resim : 3

Tüm etkileri genel olarak toparlarsak ilişkilerde birbirimizle olan iletişimimiz, geçmişe dönük eylemlerimizde sorgulamalarımız, yanılsamalarımız, hayakırıklıklarımız ve ardından geleceğe yönelik atacağımız bir takım sağlam adımlar gündemimizde olacak. Bir nevi kendimizi yanılsamalardan sıyırıp, gerçekçi kararlar aldırma çabası var gökyüzünün tabi yapabilene... Bireysel haritalarımızda Dolunayı karşıladığımız evin konularında bir hareketlenme olacaktır. Yani ikizler burcunun bulunduğu ev. Mars orada bazı şeylere tetikleyici olacaktır hazır olalım...

Bu Dolunayda özellikle ilişkiler adına dikkat etmemiz gereken başka önemli noktalar da var. An haritasında Mars Güneş karşıt ve Neptün ile T kare. Yine Merkür henüz Oğlak Burcuna geçmiş ve Venüs ile kavuşumda ve birlikte Jüpitere kare atıyorlar. Neptün adımlarımıza hatta kendimizi algılamamıza belirsizlik katarken, Jüpiter de ilişkilerde gereksiz bir iyimserlik hali ya da abartılı fanatik haller verebilecektir. Yine lüzumsuz para harcamak, aşırı yemek yemek özellike tatlı gıda alımı  gibi etkileri olabilecektir. Farkındaysanız yazdığım etkiler hatalı kararlara sebep olabilecek etkiler. Bu bir süredir farklı versiyonlarıyla karşımıza çıkıyor zaten ve doğru alanda kalıp kalamadığımız defaten sınanmıs oluyor. Burada da kurtarıcı açı yine Satürnden geliyor gökyüzünde ve bize diyor ki irade çalıştır. Gerçekçi ol, sağduyulu ol, dürtüsel davranma, hedefine sağlam adımlarla ilerle, disipline ol, duygusal kararlar alma diyor. İşte bunu yapabilen, Neptün'ün o hayalperest etkisine direnebilenin daha rahat yol alabileceğini görüyoruz gökyüzündeki an haritasında. Neptün karelerinde gerçekleri görmek zorlaşır ve atılan yanlış adımlar daha sonra bizlere hayal kırıklığı olarak geri döner. Dolunay duygusal süreçlerde bize ilişkilerimizi çokça sorgulatacak, buna bitmiş ilişkiler de dahil olmak üzere. Geçmişe yönelik çalışan bir yapı da mevcut. Ve bazı yüzleşmeler yaşayacağız belki de en çok da içimizde olup bitenlerle... Kendi içimize ne kadar gerçekçi bakabildiğimize dair belki de...

Dolunay yöneticisi Merkür ise 2. evde ve Oğlak Burcuna henüz geçmiş durumda. Bu da o Satrunyen ciddiyetle öz değerlerimizi sorgulayabileceğimizi düşündürüyor.  Zihnimizin oldukça aktif olduğu, ikilemlere düştüğümüz,  düşünmekten yorulduğumuz bir dolunay. Dolayısıyla uyku problemleri de artış gösterecektir. Zihnimizi dinginleştirmeye çalışmalıyız.

 Ay ile kavusum Güneş ile karşıt  bir Mars ebeveyn sağlığını da düşündürür; yine toplumsal bazda kadınlara yönelik konu ve kavramlar, şiddet olayları, kadın sağlığına dair gündemler söz konusu olabilir.

Yangınlar, patlamalar, zehirlenmeler, gaz patlamaları ve buna bağlı yangınlar gündem olabilecektir.

Bazı ilişkiler 3. bir kişinin (bir kadının) varlığının gün yüzüne çıkmasıyla, ya da negatif müdahelesiyle kopma noktasına gelebilir.

Dolunay etkisi altındayken otorite figürleri, partner, eş, yakın çevre ile olan ilişkilerimize ve iletişimimize dikkat etmeli dürtüsellikten kaçınmalıyız.

Yine evde tesisat sorunları yaratabilir. Mars da devrede olunca ısınmaya dair su tesisatları arıza çıkarabilir.

Komutanlar, üst düzey askerler, eğitmenler, sanatçılar, karikatüristler, toplumda başarılarıyla ön plana çıkmış isimlerle  ilgili gündemler duyabiliriz.

Göçler, göçmenlerle ilgili olaylar, fanatizm yine olası...

Türkiye açısından baktığımızda gizli kalmış pek çok bilgi ortaya dökülebilir. Ard  arda skandal diyebileceğimiz nitelikte haberler duyabiliriz. Kadınlara dair konu ve kavramlar, yine maalesef bir takım şiddet olayları yaşanabilir.

Hastaneler, hapishaneler gibi kapalı alanlara dair can sıkıcı haberler okuyabiliriz.

Mars söz konusu olunca askeri durumlar, ülke güvenliğini ilgilendiren konular, gizli düşmanların eylemleri gündem yaratabilecektir.

Halk olarak biraz depresif etkiler altında kalabiliriz bu dönem ve bu kontrolsüz toplu çıkışlara da sebep olabilir. Biraz kaotik etkiler verebilecek bir Dolunay maalesef.

Bazı olaylar gün yüzüne çıkacaktır bu Dolunayla cünkü temizlenmesi gerekenlerin önce bilinmesi gerekir ...

Elbette bazılarımıza da güzel tetikler getirecektir ilgili ev konularında hakedişlerimiz doğrultusunda.

Gelen hayrınıza gelsin, olan bütüne şifa olsun. Sevgilerimle ...

Tek tek burçlara olan etkisini, haftalık yazımızda okuyabilirsiniz.

 

 

 

Diğer Yazıları