İkizdere provokatörleri bu kez Hopa'da devrede

İkizdere'de yapılmak istenen taş ocağı sahasına kamp kuran CHP ve HDP’li marjinal gruplar bu kez Artvin'de sahneye çıktı. Hopa'da çay protestosu düzenleyen kişilere yerel halktan tepki geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2021 yaş çay yaprağının kilosuna 13 kuruşluk destekleme bedeli ile birlikte verilen toplam 4 TL’lik fiyat, üreticiler tarafından olumlu bulunmuştu.

Ancak Rize İkizdere'deki "çevre" provokasyonunun bir benzeri bu kez Artvin'in Hopa ilçesinde çay fiyatları üzerinen hayata geçirilmek istendi.

Dekar başına alınan çayın 17 kilograma düşmesine tepki gösteren üreticiler Artvin Hopa’da çay fabrikası önünde bir araya geldi. Fabrika müdürü ile konuşan üreticiler ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim ile görüşme talep etti.

AYNI SENARYO DEVREDE...

Ancak bazı çevreler görüşmeleri maksadından çıkararak olayları farklı bir boyuta taşımak için devreye girdi.

CHP ve HDP’li marjinal gruplar Rize'de olduğu gibi çay protestolarında da sahneye çıktı.

Bölgede gerginlik çıkarmaya güdümlü "seyyar eylemciler" toplanan çayları yerlere döktü, kameralara agresif tavırlarla görüntü verdi. 


Yerel halk ise çayların yerlere dökülerek, tekmelenmesine karşı büyük tepki gösterdi. ‘Nimete tekme yakışmaz’ diyen üreticiler, bu kişilerin gerçek amacının ne olduğunun araştırılmasını istedi.

İkizdere provokatörleri bu kez Hopa'da devrede

ÇAYKUR'DAN AÇIKLAMA


Çaykur’un günlük 9 bin dolayındaki yaş çay alım kapasitesinin üzerine çıkarak 11 bin ton dolayında çay aldığı ve 47 fabrikasının tam kapasite ile çalıştığı öğrenildi. Çaykur’dan yapılan yazılı açıklamada, “Değerli üreticilerimiz, bilindiği gibi yaş çay alımlarımız kapasitenin üzerinde devam etmektedir. Alımlar 9 bin tonun üzerinde gerçekleşmektedir. Umut ediyoruz ki haftaya limitler azda olsa artırılacak duruma gelecektir. Bilinmeli ki üreticilerimizden 1 kilogram daha fazla yaş çay alımı için kapasite zorlanmaktadır. Çaykur’un her zaman üreticimizin yanında olduğunun bilinmesini ister, üreticilerimizin dedikodulara ve farklı seslere kulak vermemesini istirham ederiz. Yine bilinmeli ki limitler doğrultusunda acele edilmeden alımlar devam edecektir. Sağlıklı mutlu kaliteli ve bol bereketli bir kampanya geçirmenizi dileriz” denildi.

İkizdere provokatörleri bu kez Hopa'da devrede ile ilgili etiketler Rize Artvin Çay CHP HDP protesto
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.