İkinci el otomobil satışları durma noktasına geldi! Galericiler şikayetçi “Artık fiyat soran bile yok”

İkinci el otomobil satışlarında fahiş fiyatlarının önüne geçmek için getirilen 6 ay 6 bin kilometre kararından sonra fiyatlarda yüzde 15 gibi bir düşüş yaşandı. Fakat fiyatların düşmüş olmasına rağmen otomobil satışlarıda neredeyse durma noktasına geldi. Galericiler iş yapmamaktan şikayet ederek, artık kimsenin fiyat dahi sormadığını belirtti. İşte detaylar…

Otomobil almak isteyenler hem ikinci el otomobil hemde sıfır otomobil piyasasını merakla araştırıyor. Fahiş fiyatlarla karşı karşıya olan otomobil sektörüne yönelik alınan kararlar sonrası otomobil pazarında satışlar düştü. Öte yandan fiyatlarda yüzde 15 ila 20 arasında gerileme kaydedildi. Fiyatlardaki düşüşe rağmen satışlar artmadı. İkinci el satışlarındaki Ağustos ayındaki düşüş, Temmuz ayında devam etti. Satışlar geçen ayın aynı dönemine göre yüzde 10 düştü.

Galericiler araba fiyatlarının yüzde 20'lere kadar düştüğünü belirterek bunun satışlara yansımadığını söyledi. Esnaf dükkanları açtğı gibi siftah yapmadan kapatıyor. Galericiler eskiden ayda en az 10-15 araç satarken şimdi 2-3 tane bile satılsa bile çok iş yaptığını zannettiklerini söyledi.

İkinci el otomobil satışları durma noktasına geldi! Galericiler şikayetçi “Artık fiyat soran bile yok”

ARTIK FİYAT BİLE SORMUYORLAR 

Oto çarşılarında eskiden adım atacak yer bulunmayan alan şimdilerde bomboş. Araç alımları bir yana fiyat sormaya bile insanlar artık gitmiyor.

Yeni düzenleme ile insanların kafasının karıştığını söyleyen esnaf fiyatların bundan daha aşağı gitmeyeceğini söyledi.

SIFIR OTOMOBİLLERİN FİYATLARI ARTIYOR 

İkinci el otomobildeki fiyat düşüşü sıfır otomobillere uğramadı. Sıfır araç fiyatları artmaya devam ediyor. Öte yandan sıfır kilometrede 400 binin altında sadece 4 otomobil kaldı.

İkinci el otomobil satışları durma noktasına geldi! Galericiler şikayetçi “Artık fiyat soran bile yok” ile ilgili etiketler Otomobil ikinci el otomobil Sıfır otomobil 6 AY BİN KM SINRLAMASI
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.