İkinci el cep telefonları ile ilgili flaş karar: Beyaz listede olmayanlar yandı

Cep telefonları mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden klonlanmış, kayıp, çalıntı cihaz olup olmadığı kontrol edilecek. IMEI numarası beyaz listede bulunmayan ikinci el cep telefonlarının yenileme işlemi yapılmayacak.

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), kullanılmış cep telefonlarının yenilenerek satışa sunulması için bir dizi standart belirledi.

Mobil Cihaz Kayıt Sistemi üzerinden klonlanmış, kayıp, çalıntı cihaz olup olmadığı kontrol edilecek. IMEI numarası beyaz listede bulunmayan ikinci el cep telefonlarının yenileme işlemi yapılmayacak.

Cihazın performans testleri yapılacak. BTK kayıtlarından kontrol edilecek. Fonksiyon kaybı olup olmadığı tespit edilecek.

Yenileme merkezi, telefonun fabrika ayarlarına getirilmesini sağlayacak. Müşterinin beyanı veya taahhüdü alınacak.

Yenilenen ikinci el cep telefonunun ambalajı, etiketi, garanti belgesi, IMEI numarasını içeren faturası ile reklam ve ilanına, ‘yenilenmiş ürün’ ibaresi yazılacak.

Cep telefonunun ana kartı değiştirildiği zaman bu durum BTK’ya bildirilecek. Yenileme işlemi yapılan ikinci el cep telefonunun elektronik kimlik bilgileri değiştirilmeyecek. Yenilenen cep telefonunun sertifika işlemi yapılacak ve bu sertifika yenilenmiş ürünle birlikte verilecek.

 

İkinci el cep telefonları ile ilgili flaş karar: Beyaz listede olmayanlar yandı ile ilgili etiketler cep telefonu yenileme karar
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.