İkinci el araç kredisi nasıl alınır? 2020 Kamu Bankalarından 2.el araç kredisi başvuru şartları nelerdir? Faizler nasıl?

İkinci el araç kredisi nasıl alınır sorusu Kamu bankalarının 4 başlık altında yayınladığı kredi paketlerinin açıklanmasından sonra 2. el araç almak isteyenler tarafından sorgulanır hale geldi. Normalleşme sürecine geçişte kamu bankalarının kredi paketleri büyük kolaylık sağlayacak. Peki ikinci el araç kredisi nasıl alınır, 2.el araç kredisi ne zaman başvurulur? Detaylar haberimizde..

İkinci el araç kredisi başvuru ne zaman sorusu vatandaşlar tarafından arama motorlarında sorgulnaıyor. Kamu bankalarının normalleşmeye geçiş sürecinde vatandaşlara yönelik 1 yıl geri ödemesiz şekilde gerçekeleşecek kradi paketlerinden 2.el araç kredi paketi başvuruları ne zaman başlayacak merak ediliyor. İşte 2. el araç kredisi nasıl alınır, şartları nelerdir sorularının yanıtları...


2020 İKİNCİ EL ARAÇ KREDİSİ BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Başvuruların 5 Haziran'da başladığı Taşıt Kredisi ve ikinci el taşıt kredisi paketleri nasıl?

2.EL ARAÇ KREDİSİNDE FAİZ ORANLARI NEDİR?

Taşıt kredisi için iki ayrı paket hazırlandı. Birincisi yerli üretime özel taşıt kredisi. Yerli üretim yapan anlaşmalı firmalardan sıfır km binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere firmalar ile yapılan anlaşmalar bazında değişmek üzere aylık yüzde 0,49 – yüzde 0,69 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak.

İkinci el taşıt kredilerinde ise yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi kullandırılacak. Azami 6 ay ödemesiz toplam azami 60 ay vadeli 2. el taşıt kredilerinde azami limit 150 Bin TL olacak. Kredi tutarı kasko değeri üzerinden özkaynak/yabancı kaynak üzerinden hesaplanacak olup, 7 yaşa kadar olan taşıtlar kredilendirilecek. Taşıt kredisi için başvurular 5 Haziran’da başlayacak.

Yine örnek ödeme tablosuna göre binek otomobilde birinci el alımında 50 bin liralık kredi için 67 bin 647 lira geri ödenecek. Ticari araçlarda ise 50 bin liranın geri ödemesi 66 bin 43 lira olacak.

İKİNCİ EL OTOMOBİLE DE KREDİ

İkinci el binek araç (motosiklet dahil) veya ticari araç satın alacak bireysel/kurumsal müşterilere yüzde 0,82 faiz oranı ile taşıt kredisi imkanı sunulacak. Azami 6 Ay Ödemesiz toplam azami 60 Ay Vadeli 2. El Binek Otomobil ve Ticari Taşıt Kredilerinde azami limit 150 Bin TL olacak.

İŞTE ÖRNEK ÖDEME TABLOSU

İkinci el araç kredisi nasıl alınır? 2020 Kamu Bankalarından 2.el araç kredisi başvuru şartları nelerdir? Faizler nasıl?

İkinci el araç kredisi nasıl alınır? 2020 Kamu Bankalarından 2.el araç kredisi başvuru şartları nelerdir? Faizler nasıl? ile ilgili etiketler kredi 2. el araç kamu bankaları kredi
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.