İkinci dalga için o tarih işaret edildi

Türkiye koronavirüsle mücadelede büyük adımlar atarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Bilimsel Danışma Kurulu'ndan endişelendiren bir açıklama geldi. Şu anda en zorlu sürecin başladığını işaret eden kurul, "İkinci dalga ekim ayı gibi gelebilir." dedi.

Normalleşme sürecinin, özellikle İstanbul’da maske ve fiziksel mesafe kural ihlallerini beraberinde getirebileceğine vurgu yapıldı.

Önceki gün telekonferansla gerçekleştirilen toplantıda şu tespit ve önerilerde bulunuldu:

“Eylül, ekim ayında ise tatil bölgeleri için ciddi bir sıkıntı yaşanması bekleniyor. Son dönemde artan bir sosyalleşme var. AVM’ler açılırken; park, bahçeler açılmıyor. Kreşler açılıyor ama 18 yaş altının sokağa çıkması halen yasak. İstanbul’da bir rahatlama söz konusu. Fiziksel mesafeye uyulmuyor. İkinci dalga ekim ayı gibi gelebilir. Şu an en zorlu süreç başladı. Evden çalışma sistemi bir süre daha devam etmeli.”

 YÜZDE 50 DOLULUK UYGULAMASI SÜRECEK

Sputnik'te yer alan habere göre kurul, 18 Mayıs tarihli İstanbul Valiliği genelgesine uygun olarak toplu ulaşımda yüzde 50 doluluk uygulamasının sürdürüleceğini ve maske zorunluluğuna devam edileceğini kaydetti.

Danışma Kurulu’nun değerlendirmesinin ardından İBB, park bahçeleri, oyun alanlarını, tuvaletleri, İSPARK’ları, yüzde 50 kuralına uyulması şartıyla kütüphaneleri, açık alanları açacak. Beltur, sosyal tesis, kafe ve lokantalar ise ikinci aşamada değerlendirilecek.

İkinci dalga için o tarih işaret edildi ile ilgili etiketler İstanbul Koronavirüs Korona İBB normalleşme ikinci dalga
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.