İki yangının ortaya çıkardığı büyük ihmal! / VİDEO

Çanakkale Gelibolu'da bir panelvan, Muğla Milas'ta ise servis minibüsü alev alev yandı... Dehşet anları amatör kameralarca kaydedilirken, korkunç bir ihmal ortaya çıktı. Hem yanan araçlarda, hem de yoldan geçen otolarda bulunan yangın tüpleri boştu...

Çanakkale'de Koru Dağı istikametinden Gelibolu ilçesine doğru giden İ.B. idaresindeki 22 RA 464 plakalı panelvan minibüsün motor kısmından dumanlar çıkmaya başladı.

Durumu fark eden İ.B. yanında bulunan 2 kişiyle birlikte minibüsten inerek uzaklaştı.

Telefonla yakınlarını ve itfaiye ekiplerini arayan 3 kişi yardım beklemeye başladı. Bu sırada aynı istikamete giden bir motosiklet sürücüsü, dumanlar çıkan minibüsü fark edip durdu. Yol kenarında çaresiz bekleyen 3 kişiyi görünce de yardım etmek için motosikletinden indi.

YANGIN TÜPLERİ BOŞ ÇIKTI

Önce yoldan geçen otomobilleri durdurup tek tek yangın söndürme tüpü isteyen motosikletli genç, minibüsün yanına gidip yangına müdahale etti. Kullanılan ondan fazla yangın tüpünün birçoğu boş çıktı. Yangın söndürme çalışmasına bir süre sonra araçlarını durdurup yardıma koşan diğer sürücüler de katıldı.

Ancak panelvan minibüsün motor kısmına ulaşmak mümkün olmayınca minibüs küle döndü. Söndürme seferberliği devam ederken, yardımsever motosikletçinin kayıtta kalan kask kamerası olayı saniye saniye kaydetti. Panelvan minibüs dakikalar içerisinde küle dönerken, yangın otoyol üzerinden geçen orman ekipleri tarafından söndürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

SERVİS MİNİBÜSÜ ALEVLERE TESLİM OLDU

Bodrum’dan Milas istikametine doğru seyir halinde bulunan Mustafa Erdoğan’ın idaresindeki 48 S 3729 plakalı ve içerisinde yolcu bulunan servis minibüsü Milas Şehir Mezarlığı kavşağı civarında motor bölümünden henüz belirlenemeyen bir nedenle dumanlar yükselmeye başladı. Yükselen dumanları fark eden araç sürücü Erdoğan, aracını şehir mezarlığı yolunda durdurarak içerisinde bulunan yolcuları tahliye etmesiyle aracın aküsünü sökerek müdahalede bulunmaya çalıştı. Yaptığı müdahale ile başarılı olamayan Erdoğan, araçtan yükselen alevleri görünce durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilerek itfaiye ekiplerinden yardım istedi.

MİNİBÜSTEKİ 2 YANGIN TÜPÜ BOŞ ÇIKTI

İhbarın ardından kısa sürede olay yerine gelen Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Milas İtfaiye Grup Amirliği ekipleri alevlerin tamamen sardığı araca müdahalede bulunup, söndürme ve soğutma çalışması yaptı.
Meydana gelen olayda can kaybı yaşanmazken, araç ise kullanılamaz hale geldi. Yangın sırasında minibüste 2 adet yangın söndürme tüpü bulunduğu ancak tüplerin boş olması nedeniyle sürücünün yangına müdahale edemediği öğrenildi.

İki yangının ortaya çıkardığı büyük ihmal! / VİDEO ile ilgili etiketler yangın tüpü minibüs yangını çanakkale gelibolu muğla milas
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.