İki vekilinden Kılıçdaroğlu'na 'HDP' tepkisi

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy aralık ayında CHP' Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazdı. Uzun süre geçmesine rağmen ne sözlü ne de yazılı bir cevap alan vekillerin mektubunun detayları ortaya çıktı.

CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ni kuracak Muharrem İnce'nin partisine katılacağı söylenen CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi ve CHP Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy geçen ay CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bir mektup yazdı.

CHP'li iki milletvekilinin ültimatom gibi mektubunda 'önce partide, sonra ülkede demokrasi' vurgusu yapıldı.

CHP'ye 'ekipçilik ve dar kadroculuk' eleştirisinde bulunulan mektupta HDP ile ittifaka da tepki gösterildi. HDP'ye ihtiyaç olunmadığını belirten milletvekilleri, HDP'nin terör örgütü PKK'ya desteğinin altını çizdi.

'3 DÖNEM KURALI GETİRİLSİN'

Öte yandan milletvekillerinin mektubunda CHP'te genel başkanlık da dahil her kademedeki görev için '3 dönem kuralı'nın getirilmesi istendi.

'İTTİFAKLAR PAMUK İPLİĞİNE BAĞLI'

CHP'nin 'pamuk ipliğine bağlı ittifaklara' güvenmemesi gerektiğinin ifade edildiği mektupta, tek başına iktidara gelme yollarının aranması gerektiği kaydedildi.

Seçime 2 buçuk yıl olduğunun altı çizili mektupta ittifakların seçim sathında değerlendirilebileceği görüşü dile getirildi.

Milliyet'ten Mehtap Gökdemir'in haberine göre:  “Güçlü CHP için politik ve demokratik hat” başlığıyla kaleme alınan mektupta, partideki sorunlara ilişkin tespitlerin yanı sıra seçime kadar bu sorunların çözülebilmesi için atılması gereken adımlar da 7 başlıkta sıralandı.

İŞTE O 7 TALEP

  1. Üyelik yapısı sağlıklı bir yapıya kavuşturulmalı
  2.  Cumhurbaşkanı adayımız üyelerimizle, sivil toplumla belirlenmeli.
  3. Partideki her kademe için liyakat, performans ölçüm sistemi oluşturulmalı.
  4. Her kademedeki görev için üst üste en fazla 3 dönem kuralı getirilmeli. Genel Başkan görev süresi üst üste maksimum 3 olağan kurultay dönemi veya 2 seçim dönemi (10 yıl) olarak belirlenmeli.
  5. Tüm yöneticilerin (ilçe başkanından genel başkana kadar) mal beyanlarını kamuya açıklama zorunluluğu getirilmeli.
  6. Partilileri dava insanlarına dönüştürecek kapsamlı bir eğitim ve kültür altyapısı oluşturulmalı.
  7. Seçim güvenliği için Seçim Güvenliği Başkanlığı oluşturulmalı.

 

İki vekilinden Kılıçdaroğlu'na 'HDP' tepkisi ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Mektup milletvekili CHP
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.