İKİ TÜRK GENCİ TERÖRİSTLERLE BÖYLE KARŞILAŞTI!

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan, Viyana’da gerçekleştirilen dehşet verici terör saldırısının perde arkasını Viyana’da bulunan Avusturya Türk Kültür Cemiyeti Başkanı ve Yeni Vatan gazetesi sahibi Birol Kılıç ile konuştu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşen silahlı saldırılarda, 4 kişi hayatını kaybederken çok sayıda kişi de yaralandı. Saldırının, Viyana’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle uygulanmasına karar verilen kısıtlamalar yürürlüğe girmeden hemen önce gerçekleştirilmesi dikkat çekerken, pek çok ülkenin tepki gösterdiği saldırıyı Türkiye de kınadı.

Terör saldırısı sonrasında sosyal medyada yayınlanan videolarda Türkçe konuşmaların duyulmasını manipüle etmek isteyen FETÖ’cü ve PKK’lı hesapların kirli propaganda çabası boşa çıkarken, konuşanların yaralılara yardım etmeye çalışan iki Türk genci olduğu ortaya çıktı.

İKİ TÜRK GENCİ TERÖRİSTLERLE BÖYLE KARŞILAŞTI!

“BU SALDIRI TÜRKLER AÇISINDAN DÖNÜM NOKTASI”

Viyana’da bulunan Avusturya Türk Kültür Cemiyeti Başkanı ve Yeni Vatan gazetesi sahibi Birol Kılıç, yaşananları SuperHaber’e anlatırken, bu saldırının Türkler açısından bir dönüm noktası olduğunun altını çizdi. Kılıç, "Avusturya şokta. İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra Avusturya’da böyle bir terör ve savaşı andıran sahneler bulunmuyordu. Şu anda Türkiye göçmenleri olarak 450 bin kişi yaşıyor burada. Bu terör olayı aslında bir dönüm noktası. Toplam 4 ölü, 15 yaralı var. Bir polis yaralandı. Avusturya siyaseti kaynıyor. Benim fark ettiğim özellikle Avusturya siyasetçileri dahil birden herkesin dillerinin değiştiği ve Müslüman, İslam kelimelerinin dünden itibaren artık kullanmadığını gördüm. Bu doğru bir tavırdır. Bunları yapanların DEAŞ ya da DEAŞ’a yakın oldukları kesin. Suudi Arabistan’ın yurt dışında yaptığı aktivitelerin batı emperyalizmle birleşmesinden bu çocuklar etkilenmişler ve Suriye’ye gitmişler. Belki de Türkiye’de de bu insanlar terör yapıp buraya gelmişler. Polisten son aldığım bilgiye göre bu kişi tutuklanmış. Ancak daha sonra serbest kalmış, Avusturya bu teröristin nasıl serbest kaldığını konuşuyor. Bunlar bir kişi değil, üç beş kişi. Serseri ruhlu Müslüman kimliğinde İslam dünyasını suistimal eden kişiler aramızda yaşıyorlar. Türkiye göçmenleri terörün ne olduğunu biliyorlar, hangi partiyi seçerlerse seçsinler. Bütün Türkler terörü burada lanetliyor. Avusturya, çoğulcu demokratik devletinin ve milletinin yanında. Biz Avusturalya’da yaşıyoruz, biz burada yaşamaya devam edeceğiz. Mezarlarımız burada, 100 yıl sonra da mezarları olan bir Türk toplumu olacak burada. Bu ülkenin anayasal demokratik sistemine bağlılığımız sonsuzdur. Türkler teröre ruhen alışmışlar. Her gün PKK terör örgütünün yaptığı eylemler var. Ülkemize iç ve dış güçler tarafından yapılan terör eylemleri var. Bizler ne yazık ki teröre alıştık. Terörün hedefi de bu alıştırmak. Siyasi bir oluşumu, demokratik seçilmiş kurumları sulandırmak ve yapamayacakları şeyi terör ve korkuyla yaptırmak. Hangi mezhepten olursak olalım biz teröre karşıyız. Dolayısıyla Türkler burada endişeli değil, daha dikkatli. Dün yaşananlar bir dönüm noktasıdır." dedi.

İKİ TÜRK GENCİ TERÖRİSTLERLE BÖYLE KARŞILAŞTI! - Resim : 2

“GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

Saldırısı sırasında iki Türk gencinin büyük kahramanlık gösterdiğini ifade eden Birol Kılıç, "Bu gençlerin yaptığı olay, bizim bütün cesaretli gençlerimizin yapacağı iş. Teröristlerin altında kalıyorlar, silahlar atışıyor. Orada kanlar içinde olan bir polis ve yaşlı kadın görüyorlar. Buna medeniyet deniyor. Bu gençler, kanlar içindeki polisi ambulansa götürüyorlar. Ben de olsam ben de yaparım, hangi mezhepten olduğun önemli değil. Türkiye’den Anadolu’dan gelen herkes, bu hareketi yapardı. Gençlerin verdiği bu Almanca mesaj çok önemliydi. Kendilerine Avusturya Türk Cemiyeti olarak teşekkür ederiz diye bir mesaj yayınladık. Biz terörü lanetliyoruz, terörün ne olduğunu biliyoruz. ‘Her gün her dakika Avusturya Devleti’nin yanındayız’ dediler. Örnek gençler oldukları için alkışlıyorum. Bu hepimizin gurur duyacağı sözlerdi, hiç siyaset yapmadılar. Bu çocuklar, sade bir vatandaş olarak yaptıklarıyla gönlümüzde taht kurdular, buradaki resmimizi düzelttiler. Minnettarız bu iki gence." ifadelerini kullandı.

Birol Kılıç'ın açıklamalarının tamamını SuperHaber YouTube kanalında izleyebilirsiniz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

İKİ TÜRK GENCİ TERÖRİSTLERLE BÖYLE KARŞILAŞTI! ile ilgili etiketler Avusturya Viyana terör saldırıları Birol Kılıç

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.