İki lidere sakın bakmayın!

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya'da bir araya geliyor. Kritik zirve öncesinde halka yönelik uyarılar ise dikkat çekti.

ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Finlandiya Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda buluşacak. Trump ve Putin ikili görüşmelerin ardından çalışma yemeğine geçecekler.

SURİYE VE İRAN İLK KONULAR

İki liderin daha sonra da kameraların karşısına geçmesi bekleniyor. Zirvede gündemin ilk sıralarında ise Suriye ve İran var. Trump'ın hedefi Suriye'de istikrarın sağlanması için Rusya'nın desteğini almak ve İran'ın bölgeden uzaklaştırılmasını sağlamak.

Amerikalı ve Rus yetkililer görüşmede Suriye konusunda bir anlaşmanın çerçevesinin çizileceğine dair sinyaller veriyor. ABD'nin, İran'ın Suriye'deki askeri varlığının azaltılması karşılığında yıl sonuna kadar Suriye'den çekilebileceği belirtiliyor.

KUZEY KORE VE KIRIM DİĞER KONULAR

Ayrıca Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiası, nükleer silahsızlanma, Rusya'nın Ukrayna'daki askeri faaliyetleri, Kırım'ın ilhakı ve Kuzey Kore de masada olacak.

Zirvede Putin'in Kırım'ın ilhakı ile Ukrayna'daki askeri faaliyetleri nedeniyle Rusya'ya uygulanan bazı yaptırımların kaldırılmasını isteyeceği de aktarılıyor.

İki lidere sakın bakmayın!

TRUMP VE PUTİN'E ELEŞTİRİ

Öte yandan, Finlandiya’nın en büyük gazetesi Helsingin Sanomat, Trump ve Putin’in bugün Helsinki’deki zirveleri öncesi kentin her yerine yerleştirdiği 300 bilboardla mesaj verdi: "Sayın Başkan, özgür basın ülkesine hoş geldiniz"

VATANDAŞLARA UYARI

Zirve öncesinde Finlandiya polisinin vatandaşlarına yaptığı uyarılar ise oldukça dikkat çekici bulundu. Polis, iki lider geçerken halktan pencereden bakmamalarını talep etti.

Finlandiyalı yayın kuruluşu Ilta-Lehti'nin aktardığına göre, polis "Camlardan dışarı sarkmayın, balkona çıkmayın, motosikletli konvoy geçerken pencereler kapalı olmalı. Uyarıların dikkate alınmaması ek tedbirlere yol açabilir" çağrısı yaptı.

İki lidere sakın bakmayın! ile ilgili etiketler Finlandiya Trump Putin
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.