İki kent daha Hafter'den desteğini çekti! Türkiye Libya'da dengeleri değiştirdi...

Libya’da Kaddafi’nin devrilmesi ile başlayan karışıklıklar ve iç savaş sürüyor. Libya Ulusal Hükümeti’ne karşı, Amerika’nın gizli, Rusya’nın da açık desteğini alan darbeci Hafter giderek güç kaybediyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

TÜRKİYE’NİN ETKİSİ LİBYA’DA DENGELERİ TAMAMEN DEĞİŞTİRDİ!
SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre,Türkiye’nin Libya Ulusal Hükümeti ile yaptığı anlaşmalar ve hava gücü desteğinin, Libya’da dengeleri tamamen değiştirmeye başladığı ifade edildi. Halen bir çok yerde süren çatışmalarda, darbeci Hafter güçlerinin darbe üzerine darbe yedikleri ve ağır kayıplar vererek geri çekilmeye başladıkları söylendi.

RUSYA’DAN UYARI:”TÜRKİYE’Yİ DURDURAMIYORUZ, ANLAŞIN!”
Geçtiğimiz hafta içerisinde Rusya’nın desteklediği darbeci Halife Hafter yanlısı Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, "ateşkesin sona erdiğini, savaşın devam edeceğini" duyurmuştu.

Ancak, Salih’in Rusya’dan “Türkiye’yi durduramıyoruz.Ya Türkiye ile anlaşın ya da başınızın çaresine bakın. Geçen vurulan konvoyu da, Türk F16’ları vurdu.” şeklindeki mesaj üzerine Hafter ile ters düştüğü ve yeniden ateşkes istemesini dayattığı öğrenildi.

LİBYA’DA İKİ KENT DAHA HAFTER’E DESTEĞİNİ ÇEKTİ!
SuperHaber’in güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Libya'nın Sebha ve Murzuk şehirlerinden sonra Ubari ve Gat kentlerinin askeri konseyleri, darbeci ve ayrılıkçı Halife Hafter'in darbe girişimini reddettiklerini açıkladılar. İki önemli şehri elinde tutan silahlı güçlerin bu açıklamadan sonra, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'nin yanında yer aldıklarını duyurdukları belirtildi.

Öteyandan,Libya ile bir başka gerçek de,İtalya’dan geldi. İtalya ENI Başkanı; "EastMed projesi artık ölü bir projedir. Yeni projelere ihtiyaç var" dedi.

Peki EastMed neydi? ''Doğu Akdeniz'deki İsrail rezervlerini GKRY ve Yunanistan işbirliğiyle Türkiye'yi bypass ederek Avrupa'ya ulaştıracak boru hattı" idi. Türkiye büyük öngörüsü sonucu, Libya Ulusal Hükümeti ile anlaşması üzerine,bu planı bozdu.

İki kent daha Hafter'den desteğini çekti! Türkiye Libya'da dengeleri değiştirdi... ile ilgili etiketler Libya Türkiye Hafter
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.