İki istavrit, bir korona...

Sekiz hafta sonra hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmayan İstanbul'da maske ve sosyal mesafe birçok yerde unutuldu. Bu yerlerden biri de Galata Köprüsü oldu. Haftalardır balık avına çıkamayan müdavimler köprüye koşunca ne mesafe kaldı, ne de tedbir. Hal böyle olunca büyük risk Sağlık Bakanı Koca'nın gözünden kaçmadı. Bakan Koca, balıkçıları uyarıp, "rast gelmesin" diyerek virüsün bulaşmamasını temenni etti.

İstanbul'da normalleşme adımları çerçevesinde 2 ay sonra hafta sonu sokağa çıkma yasağının iptal edilmesi balık sevdalılarını sahillere koşturdu.

İstanbul ve balık avı denince ilk akla gelen yerlerden Galata Köprüsü de balıkçılarla doldu taştı.

Hal böyle olunca ne mesafe ne de tedbir kalmadı balıkçılar arasında.

Bir de maskeyi takmayınca risk daha da katlandı.

Bu durum Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın gözünden kaçmadı.

Köprüde çekilen ve üzerinde "Sosyal mesafe kuralına balıklarla balıkçılar arasında uyuldu" yazan bir fotoğrafı paylaşan Bakan Koca, "GALATA KÖPRÜSÜNDE bugün çekilen fotoğraftan anladığımıza göre, balıkçılar arasında 1,5 m mesafe kuralına uyulmamış. Kovalar dolmuş mu bilmiyoruz ama virüs köprüye uğramışsa eli boş dönmemiştir. Özellikle kronik hastalığı olanlar MASKESİZ, MESAFESİZ risk altındadır. RAST GELMESİN!" dedi. 

İki istavrit, bir korona...

SuperHaber olarak biz de Bakan Koca'nın temennise katılalım: "Balığınız bol olsun ama koronavirüs rast gelmesin..."

İki istavrit, bir korona... ile ilgili etiketler Fahrettin Koca Sağlık Bakanı Koronavirüs Galata Köprüsü balık maske mesafe tedbir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.