İki bayram arası düğün olur mu? Bayram aralarında evlenmek uğursuzluk mu?

Dinimizde iki bayram arası düğün olur mu sorusu sıklıkla cevabı merak edilenler arasındadır. Ülkemizde nikah ve evliliklerin Mayıs ayı ile başlaması Ramazan ayının sonuna doğru geldiğimiz şu günlerde iki bayram arası evlenmek uğursuzluk mu sorusunu akıllara getirmiştir.

Dinimize göre iki bayram arası düğün olur mu sorusu evlenmeyi düşünen çiftler için en çok merak edilenler arasında yer almaktadır. Mayıs ayına yaklaşılırken Ramazan ayının sona ermesinden Kurban Bayramı’na kadar geçen süre içerisinde evlenmenin uğursuzluk getirip getirmediği merak edilmektedir.

İki Bayram Arasında Düğün Olur Mu?

Evlilik hazırlığı yapanlar iki bayram arasında nikah olur mu sorusuna sık sık yanıt aramaktadır. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan son açıklamada bu sözün dini bakımdan hiçbir dayanağının bulunmadığını belirmektedir. Hz. Peygamber (s.a.s.) ile Hz. Âişe’nin (r.a.) iki bayram arasında yer alan Şevval ayında evlendikleri dikkate alınarak böylesine bir sözün sadece hurafe olduğu belirtilmiştir. Yani iki bayram arasında düğün yapılabilmektedir.

Halk arasında bazen “iki bayram arasında düğün yapılmaz” sözü aslında İslam öncesine kadar uzanmaktadır. Cahiliye olarak adlandırılan dönemde Arabistan Yarımadası’nda Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra yani Şevval ayında bir veba salgını başlamıştır. Bu hastalık birçok kişinin ölümüne neden olmuş ve bu ayın uğursuz olduğu varsayılmıştır.

İki bayram arası düğün olur mu? Bayram aralarında evlenmek uğursuzluk mu? ile ilgili etiketler bayram düğün
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.