IKBY: PKK'nın tehlikeli bir planı etkisiz hale getirildi!

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Terörle Mücadele Birimi, terör örgütü PKK’nın IKBY’ye karşı planını engellediğini ve çok sayıda cephane ile patlayıcının ele geçirildiğini açıklarken, 1 ton patlayıcının ele geçirildiği belirtildi.

Terör örgütü PKK’ya Irak’ta büyük darbe vuruldu.

Irak’ın kuzeyindeki Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Terörle Mücadele Birimi tarafından yapılan açıklamada, PKK’nın IKBY’ye karşı planının engellediği ve çok sayıda cephane ile patlayıcının ele geçirildiği aktarıldı.

23 SALDIRI DRON MOTORU, 1 TON PATLAYICI, 1200 GAZ MASKESİ

Açıklamada, IKBY Güvenlik Konseyi’nin vatandaşların can güvenliğini sağlamak için gösterdiği çabalar sonucu 17 Nisan tarihinde Duhok ili sınırı içerisinde terör örgütü PKK’ya ait 1 ton PETN patlayıcı, 10 Konkurs tanksavar füzesi, 23 saldırı dron motoru, bin 200 gaz maskesi ve 375 Kalaşnikof yedek parçasının ele geçirildiği duyuruldu.

Açıklamada, sanık Yunus Ahmet’in patlayıcı ve silahları Rudi Hüseyin adlı PKK’lı bir terörist aracılığıyla elde ettiği belirtilerek, IKBY’de eylem gerçekleştirmek için terör örgütü PKK’ya teslim edeceğini itiraf ettiği aktarıldı.

 

SuperHaber

Kaynak: İHA - AA

IKBY: PKK'nın tehlikeli bir planı etkisiz hale getirildi! ile ilgili etiketler PKK Eylem IKBY engellendi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.