II. Abdülhamid'in fotoğraf arşivi online erişime açıldı

Koronavirüs nedeniyle evde kalan vatandaşlar için birçok müze, kütüphane ve sergi salonu online hizmet vermeye başladı. Bu kapsamda harekete geçen İstanbul Üniversitesi Sultan II. Abdülhamid'in fotoğraf arşivini online erişime açtı. Ancak yoğun ilgiden dolayı fotoğraflara erişim sıkıntısı yaşandı.

Koronavirüs salgını nedeniyle Türkiye'nin yüzde 80'i vaktinin tamamını evinde geçiriyor. Yetkililerin 'Evde kal' çağrılarına uyan vatandaşların sıkılmaması için birçok kurum harekete geçti ve internet üzerinden hizmet vermeye başladı.

İstanbul Üniversitesi de Sultan II. Abdülhamid'in fotoğraf arşivini online erişime açtı. 

Twitter'da tarihi bilgiler veren @tarihlugati isimli hesap durumu "Şu karantina günlerinin en güzel haberlerinden biriKırmızı ünlem işareti simgesiKırmızı ünlem işareti simgesi. İstanbul Üniversitesi yıllardan beri kütüphane kataloglarında bekleyen Sultan II. Abdülhamid'in muazzam fotoğraf arşivini online erişime açtı. Emeği geçenlere minnet ve teşekkürler..." sözleriyle anlattı.

YOĞUN İLGİ GÖSTERİLDİ

Arşivden bir de fotoğraf paylaşan hesap, daha sonra yoğun ilgiden dolayı siteye erişimin durduğunu belirtti.

II. Abdülhamid'in fotoğraf arşivi online erişime açıldı

SİTEYE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ

II. Abdülhamid'in fotoğraf arşivi online erişime açıldı ile ilgili etiketler II. Abdülhamid İstanbul Üniversitesi Koronavirüs fotoğraf arşiv
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.