İhvan nedir? Kimlere İhvan denir? Hangi ülkede ortaya çıkmıştır?

İhvan nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor.Vatandaşlar İslam dinini yaşama ve yaşatma gayretinde olan İhvan'ın ne anlama geldiğini araştırıyor. İşte detaylar..

İhvan nedir, kimlere ihvan denir sorusunun yanıtı vatandaşlar tarafından arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. İhvan, Mısır'da doğmuş ve İslam alemine hızla yayılmış Filistin için mücade etmeye çalışan bir cemaattir. Peki kimlere ihvamn denir? İşte detaylar...

İHVAN NEDİR? KİMLERE İHVAN DENİR?

Mısır’da kurulan ve bazı Ortadoğu İslâm ülkelerinde de faaliyet gösteren dinî-siyasî bir teşkilât ve hareket.

İhvanın kelime anlamı: Yakın arkadaşlar, samimî dostlar, kardeşler. Bir topluluğa, tarikata vb. mensup olanlar anlamlarına gelmektedir.

İHVAN KELİMESİNE ÖRNEK CÜMLELER

Hazret-i Âişe (r.a):

“Allah Rasûlü’nün ameli, hafif ve devamlı yağan sağanak yağmur gibiydi.” buyurmuştur. (Buhârî, Savm, 64; Müslim, Müsâfirîn, 217)

Merhum pederim Mûsâ Efendi de evlâtlarına şu hususlara dikkat etmeyi tavsiye ederdi:

Mürşid yahut ihvan sohbetlerine devam etmek.

İhvan nedir? Kimlere İhvan denir? Hangi ülkede ortaya çıkmıştır? ile ilgili etiketler Mısır ihvan nedir kimlere ihvan denir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.