İhtikar ne demek? TDK'ya göre İhtikar kelimesi ne anlama geliyor?

Gündelik dilde sıklıkla kullanılan kelimelerden olan İhtikar, son günlerin en çok araştırılan sözcüklerinden oldu. Sözcükle ilk kez karşılaşanlar ihtikar ne demek, Türk Dil Kurumu'na göre ihtikar kelimesinin anlamı nedir sorularına yanıt arıyor.

Günlük dilde kullanılan ancak anlamı konusunda tartışmalara yol açan kelimelerden olan İhtikar son günlerin en çok araştırılan sözcüklerinden oldu. Özellikle televizyon, internet ve sosyal medyada karşılaşılan ihikar kelimesi ne anlama geliyor?

İHTİKAR NE DEMEK?

İhtikar, Türk Dil Kurumu'na göre vurgun, vurgunculuk anlamına gelen bir kelimedir. Sözlükte “hakkını yemek, kötü davranmak; kıtlaştırmak, tedavülden çekmek, istiflemek, tekeline almak” anlamlarındaki hakr kökünden türeyen ihtikâr, “ticaret malını pahalılaşması gayesiyle istifleyip piyasaya arzını geciktirmek” mânasına gelmektedir.

İHTİKAR CÜMLE İÇİNDE KULLANIMI

“İhtikâr yapanların adlarını taşıyacağı söylenen kara listelerden söz açacak değilim.” -N. Hikmet.

 

İhtikar ne demek? TDK'ya göre İhtikar kelimesi ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu ihtikar ne demek tdk ihtikar kelimesinin anlamı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.