İhsanoğlu’na prestijli ödül

İslam Bilim Mirası Tarihi alanında üstün çalışmalarıyla uluslararası literatüre önemli katkılar yapan bilim adamlarına 3 yılda bir verilen Uluslararası Kuveyt Bilim Ödülü'nü bu sene Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu kazandı.

İslam Bilim Mirası Tarihi alanında üstün çalışmalarıyla uluslararası literatüre önemli
katkılar yapan bilim adamlarına her 3 yılda bir verilen Kuveyt Ödülü’nü 2020 yılında Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'na verildi.

1979 yılından bu yana her 3 yılda bir verilen bu prestijli ödül, ilk defa Türkiye’den bir bilim tarihçisine verildi. Ödülle Prof. İhsanoğlu’nun bilim tarihi alanında yaptığı ve Batı dünyasında kabul gören çalışmalarının artık Arap Dünyasında da kabul gördüğü ve takdir edildiği anlamına geliyor.

2020 Uluslararası Kuveyt Bilim Ödülü kazananının Prof. İhsanoğlu’nun olduğu Kuveyt Veliahtı adına KFAS Genel Direktörü Dr. Khaled Al-Fadhel tarafından duyuruldu. Ödül töreni, Covid-19 salgını nedeniyle ileri bir tarihte gerçekleştirilecek.


KUVEYT BİLİMLERİ GELİŞTİRME KURUMU (KFAS) NEDİR?

Kuveyt Bilimleri Geliştirme Kurumu (KFAS), 1979’da Kuveyt Hükümeti tarafından
dünya çapında bilim insanlarının desteklenmesi ve bunlar arasında öne çıkanlara ödül verilmesi amacıyla kuruldu.

Dünya çapında akademik ve bilimsel kurumlarda çalışan seçkin akademisyenleri ve
araştırmacıları tanıtma ve destekleme arzusuyla, Kuveyt Bilimleri Geliştirme Kurumu – Kuwait Foundation for the Advancement of Sciences (KFAS), Temel Bilimler, Uygulamalı Bilimler, Ekonomi ve Sosyal Bilimler, Sanat ve Edebiyat alanlarında her yıl; İslam Bilim Mirası alanında her üç yılda bir olmak üzere bu alanlarda çalışmalarıyla dünya çapında önce çıkan bilim adamlarına Kuveyt Ödülü veriyor.

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.