İhsan Eliaçık'ın 'Ateistler cennete gidebilir' sözlerine yanıt!

Cübbeli Ahmet Hoca, inançsızlığı savunan ve ateistlerin de cennete gidebileceğini ifade eden İhsan Eliaçık'ın sözlerine yanıt verdi. SuperHaber'e konuşan Cübbeli Ahmet, "Kur'an'da 'Biz o kafirlere alçaltıcı, rezil edici, kepaze edici, sürüm sürüm süründürücü, cehennem ateşinde azaplar hazırladık' diyor. Sen nerede cennet umuyorsun?" dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

KRT TV ekranlarında açıklamarda bulunan İhsan Eliaçık, inançsızlığın kötü birşey olmadığını dile getirdi. Eliaçık, 'İnançsızlık kötü bir şey olamaz. Belki de inançsız olmak gerçek Allah'ı korumak demektir.' ifadesini kullandı.

Eliaçık, agnostiklerin, deistlerin ve ateistlerin cennete gidebileceğini de ifade etti.

CÜBBELİ AHMET HOCA SUPERHABER'E KONUŞTU

İhsan Eliaçık’ın ”Dürüst biri isen Allah’a inanmasan da cennete girersin.” sözlerine bir tepki de Cübbeli Ahmet Mahmut Ünlü Hoca'dan geldi.

SuperHaber’e yaptığı açıklamada, İhsan Eliaçık’ın sözlerine yanıt veren Cübbeli Ahmet Hoca, "Kimine inanırım, kimine inanmam diyen hakiki kafirdir. Kur'an'da 'Biz o kafirlere alçaltıcı, rezil edici, kepaze edici, sürüm sürüm süründürücü, cehennem ateşinde azaplar hazırladık' diyor. Sen nerede cennet umuyorsun? Böyle bir soru sorulabilir mi? Bu ne mantıksız bir soru? Bütün peygamberlerden birini bile inkar etmek hepsini inkar etmek demektir. İman bir bütündür. Bölünme kabul etmez. Cüzlenmez, parçalanmaz." diye konuştu.

İhsan Eliaçık'ın 'Ateistler cennete gidebilir' sözlerine yanıt!

Cübbeli Ahmet Hoca açıklamasında; ”Allah burada iman edenler diyor, başka bir şey demiyor. Burada salihler demiyor, muttakiler demiyor, Ebrar demiyor, mukarrat demiyor. Kur'an-ı Kerim’de bunların hepsi yer yer geçer. Burda ne diyor: Mutlak amenu.. İman edenler.. Mücerret iman.. Var mı sende? Var. Bende de var. Müslümanız elhamdülillah. İnanılması zaruri olan şeylerden birini bile ben inkar etmem. Sizde inkar etmezsiniz dinleyenler olarak, öyle inanıyorum. Belki ateistte, deistte dinliyordur. Allah onlara da gerçek manada iman ihsan etsin. Efendim birine inanıp, birine inanmaz, öyle iman olmaz. Ama mücerret olsa, kuru kuruya iman etseler bile, 'ben onların velisiyim, sahibiyim' diyor. Birinci basamak iman mücerret imandır. Hiç ameli olmasa da, adam inanıyorsa Allah Teala’nın bütün buyurduklarına,habibinin-sallallahu aleyhi vesselem- bütün duyurduklarına inanıyorsa bu adam mümindir. Allah onun velisiyim diyor.” dedi.

“DEİST OLUNCA ALLAH’A İNANMANIN NE MANASI KALIYOR?”

Cübbeli Ahmet Ünlü hoca, açıklamasının devamında inananların karanlıklardan aydınlıklara kavuştuğuna dikkat çekti. Ahmet Ünlü Hoca; ”Allah onları karanlıklardan, şirk karanlığından, imanın bereketi ile masiyet karanlıklarından, günahlardan, haramlardan, mekruhlardan, imanın nuruna, İslamın nuruna, Kur'an'ın nuruna, hidayetin nuruna çıkartır. Elhamdülillah biz hep bütün karanlıklardan nura doğru çıkıyoruz. Ama imansız ise karanlık üzerine karanlık, zifiri karanlık. Adam diyor 'ben ateistim'. Ondan sonra bunalıma giriyor. Beni kim yarattı? Kim yaşatıyor? Kim benim hükümümü sürüyor? Faturayı kime ödeyeceğim. Yiyorum, içiyorum burada beleş. Bu faturayı ödettirecekler. Kime ödeyeceğiz? Sahibini rabbini tanımıyor. Öbürü 'deistim, peygambere ne lüzum var' diyor. O da düştü karanlıklar içerisine Allah muhafaza. İnandığın Allah sana 'vesile arayın' diyor. Kur'an-ı Kerim burda. ''Ben Allah’a inanıyorum da, Kur'an'a inanmam'' diyor. Ee niçin? Peygamber, Kur'an okuduğu için. Kur'an-ı Kerim'i peygamberden aldık, dinledik, okuduk, okuttuk da bize kadar ulaştı. O zaman deist olunca Allah’a inanmanın ne manası kalıyor? Peygamberi aradan çıkaranın, Allah’a inanması muteber olmaz.” şeklinde konuştu.

“İMANIN ALTI ESASI BİRDİR, BİRİNİ İNKAR HEPSİNİ İNKARDIR”


Ateistlerin ve deistlerin cennete girecekleri şeklindeki tartışmalara da değinen Cübbeli Ahmet Hoca, ''Deistin imanı olabilir mi? Atesit, deis cennete girebilir mi?” diyerek, “Ateist, Allah’a inanmayan kişidir zaten. Deist, peygambere inanmayan. Allah’a inanmamakla peygambere inanmamanın bir farkı yoktur. Altı esasın hepsi birdir. Birini inkar eden hepsini inkar eder. Kimine inanırım, kimine inanmam diyen hakiki kafirdir. Kur'an'da 'Biz o kafirlere alçaltıcı, rezil edici, kepaze edici, sürüm sürüm süründürücü, cehennem ateşinde azaplar hazırladık' diyor. Sen nerede cennet umuyorsun? Böyle bir soru sorulabilir mi? Bu ne mantıksız bir soru? Bütün peygamberlerden birini bile inkar etmek hepsini inkar etmek demektir. İman bir bütündür. Bölünme kabul etmez. Cüzlenmez, parçalanmaz. Ama bir adamın amentü esaslarına, şüphesiz Allahu Teala ne buyurduysa, Resullah sallalahü vessellem ne duyurduysa, hepsine iman ettim dedikten sonra namaz kılmasa da Müslüman, oruç tutmasa da Müslüman, Hacca gitmesede farz olduğu halde Müslüman, faiz yese de Müslüman, zina etse de Müslüman, içki içse de Müslüman. Ehli sünnet böyle söylüyor. Bu nokta da Allah’ın umumi velayetine hak kazanıyor. Dostluğunun dairesine giriyor. Çünkü Allah iman etmiş kulların mevlasıdır.Yani sahibidir, yarıdır, yardımcısıdır. Kimin mevlası yok? Kafirlerin mevlası yok! Allah onları sahiplenmiyor,üstlenmiyor. Adama kafir de diyemiyorsan,ne kadar da günahkar olsan, Müslümansa, mümin sıfatını taşıyorsa, ben onların mevlasıyım diyor. Allah’ın tuttuğunu kim atabilir? Allahu Teala’nın daire içine aldığını,kim ihraç edebilir,çıkartabilir? Sen kimsin? Adamın günahları yüzünden adama lanet edemezsin, hakaret edemezsin, alçak muamelelere tabi edemezsin. Müminin imanının şerefi var.Cehenneme bile girse, Allahu Teala ona bukağa takmayacak, boğazına demir halkaları geçirmeyecek.Burnuna halkalar takmayacak. Onları cehennemde yüzüste süründürmeyecek. İmamı Rabbani hazretleri maktubatında beyan ediyor. İmanın şerefi var. Adam ne kadar günahkar da olsa yedi bin sene bile olsa en son yanacak insan.Yedi bin seneden fazla yanacak Müslüman yok artık. Ondan sonra cehennem tabaka kafirlere kalacak. Müslümanların yandığı tabaka boş kalacak. O Müslümana Allahu Teala imanını hatırı için ne yapmıyor! Kafirlere yaptığı alçaltıcı muameleyi yaptırtmıyor,reva görmüyor.” ifadelerini kullandı. 

İhsan Eliaçık'ın 'Ateistler cennete gidebilir' sözlerine yanıt! ile ilgili etiketler Cübbeli Ahmet İhsan Eliaçık CHP Gezi parkı ahmet mahmud ünlü Cübbeli Ahmet Hoca ahmet ünlü

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.