İhsan Eliaçık: Ateistler cennete gidebilir

CHP'ye yakın televizyon kanalı KRT TV ekranlarında açıklamalarda bulunan ilahiyatçı İhsan Eliaçık, inançsızlığın kötü bir şey olmadığını savundu. Eliaçık, "İnançsızlık kötü bir şey olamaz. Belki de inançsız olmak gerçek Allah'ı korumak demektir." ifadesini kullandı. Eliaçık, agnostiklerin, deistlerin ve ateistlerin cennete gidebileceğini savundu.

İlahiyatçı İhsan Eliaçık KRT TV ekranlarında yayınlanan Gündem Özel programına konuk oldu.

Burada deist ve ateistlerin neden arttığı konusunda görüşünü belirten Eliaçık, insanların inançlarının değil, amellerinin önemli olduğunu söyledi.

"İnanmasan da olur yani. Dürüst birisiysen Allah'ın has kulusun, cennete girersin diyorum. Allah'a inanmasa bile dürüstse cennete girebilir. Ve Allah onunla dertleşir. Mesela der ki 'Birileri Allah dedi, ben de reddettim. Aslında o Allah gerçekte sen misin?' diye bir konuşma gerçekleşebilir." dedi.

"BELKİ DE İNANÇSIZ OLMAK GERÇEK ALLAH'I KORUMAK DEMEKTİR"

"Çünkü Allah görünmüyor. Peygamberin anlattığı Allah bile, gerçek Allah değildir. Allah'ı göremiyoruz. Kim, nasıl bir şey? Onunla karşılaştığımızda 'Ya aslında senin reddettiğin ben değilim ki' diyebilir." ifadesini kullanan Eliaçık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla inançsızlık kötü bir şey olamaz. Belki de inançsız olmak gerçek Allah'ı korumak demektir. Agnostik olabilir, deist olabilir, ateist olabilir, inançsız olabilir... İyi, dürüst, helal lokma yiyen, Allah'ın yarattıklarına zarar vermeyen, kul hakkı yemeyen bir insanı benim inandığım Allah yakmaz..."

İhsan Eliaçık: Ateistler cennete gidebilir

'ORUÇ FAKİRLERE FARZ DEĞİL' DİYEN KILIÇ GÜLEREK DİNLEDİ

Geçtiğimiz günlerde orucun sadece zenginlere farz olduğunu, fakirlerin ve asgari ücretlilerin isterlerse oruç tutmayacağını belirterek tepkileri toplayan 'ilahiyatçı' Cemil Kılıç ise, Eliaçık'ın bu sözlerini gülümseyerek dinledi.

 

İhsan Eliaçık: Ateistler cennete gidebilir ile ilgili etiketler CHP İhsan Eliaçık krt tv cennet ateizm deizm

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.