İhlas Grubu, Sözcü Gazetesi’ni neden bu kadar açıktan hedef alıyor?

Sözcü gazetesi yöneticileri bügün FETÖ davasında ilk kez hakim karşısına çıktı. Diğer yandan, yargı süreci ile birlikte İhlas Grubu medya organlarında Sözcü gazetesini hedef alan zaman ayarlı bir kampanya başlatıldı.

Sözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Metin Yılmaz, İnternet Yayın Yönetmeni Mustafa Çetin, İnternet Haber Koordinatörü Yücel Arı, gazete yazarları Emin Çölaşan ve Necati Doğru'nun, "FETÖ içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek yardım etme" suçundan yargılanmasına başlandı.

Davada, sanıkların 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis ile cezalandırılmaları talep ediliyor.

İddianamenin hazırlanması ile eş zamanlı olarak İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Mücahit Ören'in sahibi olduğu Türkiye gazetesinin, Sözcü gazetesine yönelik agresif yaklaşımı günlerdir dikkat çekiyor.

İHLAS GRUBU’NUN HEDEFİ NE?

Bu çerçevede, medya camiasında "Ahmet Mücahit Ören'in kullanışlı tetikçileri" olarak bilinen isimlerden Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük bir süre önce Sözcü gazetesine kayyum atanacağını iddia etti.

Küçük, "Yargılanacaksınız ve yaptıklarınızın hukuki bedelini ödeyeceksiniz. Sözcü'ye de kayyum gelecek. Tarihin çöplüğündeki yerinizi de alacaksınız. İddiaya var mısınız?" dedi.

Diğer köşe yazarı Fuat Uğur ise "FETÖ neyse Sözcü de odur" diyerek gazeteyi hedef aldı.

Türkiye'deki Erdoğan düşmanlığını büyütmeyi misyon edinen ve tüm muhalif kesimin en güçlü yayın organı olarak yüksek tiraj rakamlarına ulaşan Sözcü gazetesi hakkındaki bu yorumlar her iki cephede de dikkatle izlenir hale geldi.

İhlas Grubu bir adım daha öteye geçerek Sözcü gazetesini, Türkiye gazetesinin manşetinden hedef gösterdi.

İhlas Grubu, Sözcü Gazetesi’ni neden bu kadar açıktan hedef alıyor?

NEDEN SÖZCÜ'YE KAYYUM ATAMAYA ÇALIŞIYORLAR?

Haberde, Sözcü’nün patronu Burak Akbay’ın firar ettikten sonra gazete gelirlerini genel müdürün oğlu üzerinden yurt dışına kaçırdığı iddia edildi.

Bugün "Sözcü’yü boşalttılar paraları kaçırdılar" sürmanşeti ile çıkan Türkiye gazetesinin bu iddialı ve orantısız çıkışı "İhlas Grubu'nun Sözcü üzerinde başka hesapları mı var?" sorusunu da beraberinde getirdi.

Gazetenin ‘tetikçi iki karekter yazarı’ üzerinden Sözcü gazetesine açıktan savaş açması "devletin ve yargının elinde güçlü kanıtlar mı var?" sorusunu da gündeme getirdi.

Ancak Mücahit Ören patronajındaki İhlas Grubu medyasında son dönemde özellikle bu iki tetikçi yazar üzerinden atılan manşetler, köse yazıları ve televizyon programları alt alta konulduğunda bu grubun başka hesaplar peşinde olduğu kuşkusu hemen her kesimde kafalarda yer etmiş durumda.

İHLASZEDELERİN AKIBETİ NE OLACAK?

Özellikle batık İhlas Finans ile ilgili şüpheli süreç göz önüne alındığında, İhlaszedeler için zaman aşımının dolmak üzere olduğunun da gündeme gelmesi ile Sözcü'ye yönelik saldırıların hız kazanması akıllara bazı soru işaretleri getirdi.

Geçtiğimiz hafta içinde, İhlas Grubu'nun mağdur ettiği on binlerce mudinin 1 yıl içinde alacaklarını tahsil edememeleri halinde zamanaşımı nedeniyle bu haklarını kaybedecekleri, uyarısı hemen her yerde haber olmuştu.

Bu çerçevede, başta iktidar çevreleri olmak üzere hemen her yerde İhlas Grubu'nun hedef şaşırtmak ve gündemi değiştirmek için Sözcü Gazetesi üzerinden pozisyon almaya çalıştığı yorumları yapılıyor. / SuperHaber

İhlas Grubu, Sözcü Gazetesi’ni neden bu kadar açıktan hedef alıyor? ile ilgili etiketler FETÖ Türkiye Sözcü
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.