İHH Myanmar–Bangladeş sorumlusu Said Demir, SuperHaber’e anlattı / VİDEO

İHH Myanmar–Bangladeş sorumlusu Said Demir, Arakan’dan gelen görüntülerin dehşet içerdiğini söyledi.

BM eski Genel Sekreteri ve Arakan Danışma Komisyonu Başkanı Kofi Annan, Arakanlı Müslümanların (Rohingyalar) yoğun olarak yaşadığı Arakan eyaletiyle ilgili hazırlanan son komisyon raporunun Myanmar hükümetine sundu. Komisyon, yaptığı incelemelerin ardından mart ayında, Myanmar hükümetine bölgedeki durumun derhal iyileştirilmesi için 12 maddelik tavsiyeden oluşan rapor sunmuştu. Raporda, güvenlik güçlerinin insan hakları eğitimine tabii tutulması, iç göçe zorlanan insanların tutulduğu kampların kapatılması ve Müslümanların yerel yönetimlerde temsilinin sağlanması gibi öneriler yer almıştı. Arakan Danışma Komisyonu, Myanmar güvenlik güçlerinin Rohingya nüfusunun yoğun olduğu eyalette düzenlediği askeri operasyonlarda yaşanan insan hakları ihlallerini incelemek üzere kurulmuştu.

BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan ise "Arakan'daki cinayetlerin failleri hesap vermek zorunda!" dedi.

Raporun ardından Arakan’daki son durumu öğrenmek için görüştüğümüz İHH Myanmar–Bangladeş sorumlusu Said Demir, bölgede büyük bir katliamın yaşandığını belirtti.

Demir, “Arakan’da El Yakın diye bir grup çıktı. Bu grup, Myanmar ordusuna karşı savaşacağını söyledi. Myanmar, bu grubun çoğunu yok etti. Şimdi ise asker çıkarması yapıyor” dedi.

Bölgeden çok sayıda katliam görüntüsü geldiğini ifade eden Demir, binlerce Arakanlı Müslüman katliamdan kaçtığını da söyledi.

İHH Myanmar–Bangladeş sorumlusu Said Demir, SuperHaber’e anlattı / VİDEO ile ilgili etiketler Myanmar arakan el yakın katliam ihh said demir
GÜNÜN VİDEOSU

Kayseri'den İstanbul'a yürümek için yola çıkmıştı... Canlı yayın yaparken kamyon çarptı!

Kayseri'den İstanbul'a gitmek için 8 gün önce 2 arkadaşıyla birlikte yürüyerek yola çıkan 36 yaşındaki Neşet Turan'a sosyal medyada canlı yayın yaptığı sırada kamyon çarptı. Kamyon şoförünün kaza yerinden kaçtığı öğrenilirken Turan'ın hayati tehlikesi olduğu belirtildi.