İhbar eden 249 kişi 19 milyon 547 bin TL aldı!

Terör örgütünün elebaşlarını etkisiz hale getirmek için 31 Ağustos 2015’te yürürlüğü giren ‘Ödül Yönetmeliği’nin ardından güvenlik güçlerine ihbar yağdı. Bilgiler tek tek değerlendirilirken operasyona dönüşen nitelikli bilgi paylaşan 249 kişiye toplam 19 milyon 547 bin lira ödeme yapıldı.

İhbarda bulunan vatandaşlara verilen ödülün miktarını İçişleri Bakanlığı bünyesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığının belirleyeceği üyelerden oluşan komisyon belirledi. Yeni Şafak’tan Burak Doğan’ın haberine göre; nihai onayı ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verirken hak sahiplerine ödemeler il valilikleri tarafından nakden yapıldı. İhbarcıların kimlikleri de sır gibi saklandı.

TAKİPTE OLSA BİLE ÖDÜL VERİLDİ

Güvenlik güçlerinin fiziki ve teknik takibi altındaki teröristlerle ilgili paylaşılan bilgilerde de ödül verildi. Ancak ödül miktarını komisyon belirledi. Bu kapsamda güvenlik güçleri sadece 1 kez ödüllendirildi. Terör örgütünün önemli elebaşlarından birini kritik bir operasyonla etkisiz hale getiren güvenlik güçlerine cüzi miktarda ödeme yapıldı. Yönetmeliğin çıktığı 2015 yılından beri ödülle aranırken ölü veya sağ olarak etkisiz hale getirilen terörist sayısı da 773 oldu.

İhbar eden 249 kişi 19 milyon 547 bin TL aldı!

AĞIRLIK PKK VE FETÖ’DE

Arananlar listesi son olarak bu yıl şubat ayında güncellendi. Başlarına toplam 66 milyon 900 bin lira ödül konulan darbecilerden 12’si kırmızı, 1’i turuncu, 61’i ise gri kategoride arananlar listesine girdi. Bu kapsamda terör örgütü PKK’dan 672, FETÖ/PDY’den 342, sol terör örgütlerinden 119, dini istismar eden terör örgütlerinden ise 75 kişi “terörden arananlar” listesinde yer aldı. Son güncellemeyle bütün kategorilerde arananların sayısı bin 208’e çıktı. Bu listelerde yer alan ve etkisiz hale getirilen teröristler ise yılbaşından itibaren “etkisiz hale getirilenler” adı altında yayımlanmaya başlandı.

Arananlar listesi için TIKLAYIN...

İhbar eden 249 kişi 19 milyon 547 bin TL aldı! ile ilgili etiketler FETÖ İçişleri Bakanlığı PKK
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.