İhale verdiği ismin marifetlerine bakın!

Kanun Hükmünde Kararname ile görevden uzaklaştırılan 3 HDP’liye kucak açan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, PKK propagandası yapan bir kişiye de ihale verdiği ortaya çıktı. İhaleyi alan Ahmet Saymadi’nin Ağır Ceza Mahkemesi’nden 1,5 yıl hapis cezası aldığı belirlendi. Saymadi'nin CHP'li Kaftancıoğlu'nun da arkadaşı olduğu ortaya çıktı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde CHP'li Başkan Tunç Soyer'in KHK ile görevlerinden uzaklaştırılan HDP'li 3 eski öğretim üyesini Grand Plaza şirketine yönetim kurulu üyesi yapmasının ardından yine büyük bir skandal patladı. Büyükşehir Belediyesi'nin, ortağı PKK terör örgütü propagandası yapmaktan yargılanan Ahmet Saymadi isimli kişiye bunu bile bile ihale verdiği ortaya çıktı. İhaleyi aldığı tarihte 22.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Ahmet Saymadi'nin daha sonra 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı anlaşıldı.

TERÖR İLE İLTİSAKLI
Alınan bilgiye göre, belediye 30 Ocak 2019'da 'oyun grubu canlandırma' hizmet alımı ihalesine çıktı. Kamu İhale Kanunu kapsamında yapılan ihaleye, yasa gereği terör örgütleri ile irtibatı ve iltisakı olanlar giremiyordu. Ancak, ihaleye katılan AGD Organizasyon şirketinin sahibi Ahmet Saymadi'nin o dönem PKK terör örgütü propagandası suçlamasıyla ağır ceza mahkemesinde yargılandığı ortaya çıktı. Emniyet Müdürlüğü ihale sürecinde kendisinden yasa gereği katılımcılar hakkında bilgi isteyen belediyeye bu durumu 26 Şubat 2019'da bildirdi. Fakat belediye bunu dikkate alıp bu firmayı ihale dışı bırakmadı. İhaleyi de söz konusu kişinin ortak olduğu bu firmaya verdi.

İhale verdiği ismin marifetlerine bakın!

HİSSELERİ EŞİNE DEVRETTİ
Terör suçundan yargılandığı ortaya çıkan Ahmet Saymadi, söz konusu ihale sözleşmesinin imzalandığı 6 Mart 2019'dan 8 gün sonra yani 14 Mart 2019 tarihinde şirketteki hisselerini eşi Dilara Korzay Saymadi'ye devretti. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Şube Müdürlüğü tarafından şirkete 3 Haziran 2019 tarihinde KDV dahil 38 bin 350 lira ödeme yapıldığı da ortaya çıktı.

1 YIL 6 AY HAPİS CEZASI
Bu arada Ahmet Saymadi'nin İzmir 22.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı davada geçtiğimiz Temmuz ayında karar çıktığı belirtildi. Buna göre Saymadi'ye 1 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Saymadi'nin 1 Temmuz 2019'da sosyal medya hesabından aldığı ceza ile ilgili yaptığı paylaşımda ise, "Verilen bu cezalar siyasi görüşümüzü her zeminde savunmamıza engel olamaz" ifadesini kullandığı görüldü.

İhale verdiği ismin marifetlerine bakın! - Resim : 2

KAFTANCIOĞLU'NA "İYİ Kİ YOLDAŞIMIZ!" DEDİ
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile fotoğrafının yan yana olduğu bir kareyi paylaşan Saymadi'nin "Bugünkü başarıda büyük emeği var canım arkadaşım Canan'ın. Sosyalist seçmeni HDP'li seçmen biraz da Canan sayesinde ferah ferah oy verdi. İyi ki var. İyi ki yoldaşımız. Her şey çok güzel oldu" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

İhale verdiği ismin marifetlerine bakın! - Resim : 3

KARAYILAN'IN CÜMLELERİNİ PAYLAŞTI
Ahmet Saymadi'nin PKK elebaşı Murat Karayılan'in cümlelerini Paylaşıp "Karayılan: Gerilla Türkiye ve Ortadoğu halklarının en önemli savunma gücüdür. Hiç değilse IŞİD'e karşı mücadele eden önemli bir güçtür" dediği görüldü.

 

İhale verdiği ismin marifetlerine bakın! ile ilgili etiketler İzmir Büyükşehir Belediyesi Tunç Soyer ihale ahmet saymadi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.