İHA tesisini görüntüleyen Rus gazetecilerin gözaltı süresi başsavcılık talimatı ile 3 gün uzatıldı

Rus haber kanalı NTV’ye bağlı muhabir Aleksey Petrushko ve kameraman Ivan Malyshkin, İstanbul’da İHA üretim tesislerinin çevresinde izinsiz çekim yaparken tespit edildi. Gözaltına alınan Rus gazetecilerle ilgili bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, muhabir ile kameramanın akreditasyon olmadan izinsiz bir şekilde çekim yaptığını bildirdi. İstanbul Valiliği ise 2 Rus gazeteci ile onlara yardım eden bir Türk vatandaşının gözaltı sürelerinin başsavcılık tarafından 3 gün uzatıldığını açıkladı.

Rusya’da yayın yapan NTV televizyonunun yöneticileri, iki çalışanlarının İstanbul’da polis tarafından gözaltına alındığını ve bir süredir onlardan haber alamadıklarını duyurdu.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“(NTV’de yayınlanan Tsentralnoye Televideniye programının) metin yazarı Aleksey Petruşko ile kamera operatörü İvan Malışkin 3 Aralık sabahı merkez ofisimizle iletişime geçerek İstanbul’da gözaltına alındıklarını iletti. Sonrasında onlarla iletişimimiz koptu. 3 Aralık Moskova saatiyle (Türkiye saati ile aynı) 21.00’de Aleksey Petruşko ‘Bizi nedense hâlâ tutuyorlar’ dediği kısa bir sms-mesajı gönderebildi. Daha sonrasında bir daha onlarla iletişim kurulamadı, aramalarımıza ve mesajlarımıza yanıt vermediler.”

İHA tesisini görüntüleyen Rus gazetecilerin gözaltı süresi başsavcılık talimatı ile 3 gün uzatıldı

NTV yöneticileri ayrıca, çalışanlarına ulaşamıyor olmaları konusunda Rusya Dışişleri ve Rusya’nın İstanbul’daki Başkonsolosluğu ile irtibat içinde olduklarını belirttiler.

Söz konusu kurumların, televizyon çalışanlarının başına gelenlerin anlaşılması ve bulunmaları için uğraştıkları da açıklamada bilgi olarak verildi.

TÜRK DIŞİŞLERİ İZİNSİZ ÇEKİM YAPIYORLARDI

Sputnik’in haberine göre olaya ilişkin bilgi veren Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak Petruşko ile Malışkin’in akreditasyonlarının olmaması ve izinsiz çekim yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındıklarını söyledi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Valiliği de 2 Rus gazetecinin gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada 2 Rus gazeteci ile onlara yardım eden bir Türk vatandaşının gözaltı sürelerinin 3 gün uzatıldığı belirtildi.

Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"İlimizdeki İnsansız Hava Aracı (İHA) AR-GE Merkezinin bulunduğu ve fotoğraf/video çekiminin izne tabi olduğu bölgede, izinsiz görüntü çektikleri tespit edilen Rusya uyruklu (I.M.) ve (A.P.) ile Türk Vatandaşı (A.Ç.K.) İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerimizce 03.12.2020 Perşembe günü saat 10.30 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şahıslar hakkında başlatılan soruşturma devam etmektedir. Gözaltı süresi Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla (3) gün uzatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur"

İHA tesisini görüntüleyen Rus gazetecilerin gözaltı süresi başsavcılık talimatı ile 3 gün uzatıldı ile ilgili etiketler NTV Rusya Rus kameraman Sputnik İHA tesisi izinsiz çekim
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.