İğrenç paylaşımlara soruşturma! Yeni Şafak'ın gündem yaratan haberinde asıl hedef kim?

Yeni Şafak Gazetesi kaynaklı bir haber iki gündür sosyal medyada gündemin tepesine oturmuş durumda. Denizcilik ve savunma sanayi sektörünün önemli kuruluşlarından Kalkavan Grup çalışanı olduğu anlaşılan Deniz Furkan Talu, sosyal medya üzerinden infial oluşturabilecek nitelikte iğrenç paylaşımlar yaptı...

DHKP-C terör örgütü tarafından katledilen Şehit savcı Selim Kiraz’ın terörist katiline övgüler yağdıran Talu’nun İslami değerlere ve Hz Peygambere ağır hakaretler içeren, müslümanları aşağılayan paylaşımları büyük tepki topladı.

PAYLAŞIMLAR…

İğrenç paylaşımlara soruşturma! Yeni Şafak'ın gündem yaratan haberinde asıl hedef kim?

İğrenç paylaşımlara soruşturma! Yeni Şafak'ın gündem yaratan haberinde asıl hedef kim? - Resim : 2

Bu paylaşımlar üzerine İçişleri Bakanlığı, CİMER ve adli makamlara yüzlerce şikayet yağdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da “halkın dini inançlarını aşağılama, toplum düzenini bozma, ayrımcılık, küfür ve iftira” suçlarından Deniz Furkan Talu adlı kullanıcı hakkında soruşturma başlattı.

Yeni Şafak’ın toplum hassasiyetlerini önceleyen bu haberi doğal olarak büyük infiale neden oldu. Ancak haberde dikkat çeken çok önemli bir detay var.

Haberin öznesinin bu iğrenç paylaşımları yapan şahıs mı yoksa Kalkavan Grubu mu olduğu konusunda kafalar karışık.

Yeni Şafak’ın -bilerek ya da bilmeyerek- haberi veriş şekli aynen şöyle:

"Deniz Kuvvetleri Komutanlığına makine ve yedek parça temin eden Kalkavan Grup çalışanı Deniz Furkan Talu, sosyal medya hesabından İslam'a ve Müslümanlara ağır küfürler etti.

DHKP-C sempatizanı ve İslam düşmanı bu gencin yaptığı aşağılık ve provokasyon kokan paylaşımlar haberleştirilirken dikkatli okurlar bu haberde asıl hedefin -bilerek ya da bilmeyerek- Kalkavan Grup ve hatta Deniz Kuvvetleri Komutanlığı olduğunu hemen farkettiler."

Yani bu çok önemli haberde aslında ‘Şirketlerinde terör sempatizanı çalıştıran Kalkavan Grubuna milli savunma projelerinde nasıl iş verirsiniz?’ demeye getiriliyor.

Bu durumda akıllara "Yeni Şafak’ın sahibi olduğu Albayrak Medya Grubu ile Kalkavan Grubu arasında bir gerilim mi var?" sorusu geliyor.

İğrenç paylaşımlara soruşturma! Yeni Şafak'ın gündem yaratan haberinde asıl hedef kim? ile ilgili etiketler soruşturma Yeni Şafak Kalkavan Grup Deniz Furkan Talu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.