İğrenç Atakan Kayalar paylaşımına soruşturma

10 yaşındaki Atakan Kayalar'ın gündem olmasının ardından skandal bir paylaşımda bulunan Özyeğin Üniversitesi'nde ulaştırma görevlisi olarak çalışan Erkan Naldemirci ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Barosu, Atakan'ı kastederek sarf ettiği ''Buna en güzel tedavi tecavüz kardeşim...'' ifadesi nedeniyle Naldemirci hakkında suç duyurusunda bulundu. Müstehcenlik suçlaması ile hakkında açılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Naldemirci adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Beş ay içerisinde aralarında önemli filozofların eserlerinin de olduğu 250 kitap okuduğunu söyleyerek gündeme gelen 10 yaşındaki Atakan Kayalar hakkında bugüne kadar övgü de yergi de içeren birçok yorum ve eleştiri yapıldı. 

Hatta, Atakan'ın ailesi tarafından kullanıldığı bile iddia edildi. Bununla ilgili olarak Atakan Kayalar'ın daha küçük yaşlarda oyun tanıtımları yaptığı videolar da kanıt olarak gündeme geldi.

Ancak yapılan eleştiriler arasında öyle biri vardı ki tam anlamı ile iğrençti. 

Yorumu yapan kişi Özyeğin Üniversitesi'nde ulaştırma görevlisi olarak çalışan Erkan Naldemirci adlı kişiydi. 

Naldemirci, Facebook hesabında bir arkadaşının "Abi zibidi de ego tavan bunun kitap okumaktan ziyade ciddi bir pisikolojik tedavi görmesi lazım" sözleri ile yaptığı paylaşıma cevaben "Buna en güzel tedavi tecavüz kardeşim. Yaşadığı şok ile birlikte belki aramıza geri dönek amk p..i" ifadelerini kullanmıştı. 

İğrenç Atakan Kayalar paylaşımına soruşturma

BARODAN SUÇ DUYURUSU

İstanbul Barosu, bu iğrenç paylaşım sonrasında devreye girdi. 

İstanbul Barosu, Erkan Naldemirci hakkında "Çocuğa yönelik tehdit, hakaret, çocuğun cinsel istismarı suçunu övme ve teşvik etme" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

HAFTADA 4 GÜN İMZA VERECEK

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Atakan Kayalar hakkında iğrenç ifadelerle paylaşımda bulunan Erkan Naldemirci. hakkında “müstehcenlik" suçundan soruşturma başlatarak hakkında gözaltı kararı verdi.

Gözaltına alınan Naldemirci, emniyet işlemlerinin ardından sevk edildiği savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra adli kontrol hükümleri uygulanması talebi ile nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi, sorgusunun ardından Erkan N.’yi haftada dört gün karakola giderek imza atması şartı ile serbest bıraktı.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİ YAĞDI

Bu arada iğrenç paylaşıma sosyal medyadan da tepki yağdı. Tepki gösteren birçok vatandaş sadece Naldemirci'nin değil onun bu iğrenç paylaşımını destekleyen ya da gülücük emojisi paylaşanların da benzer şekilde soruşturulup yargılanması gerektiğini savundular. 

İğrenç Atakan Kayalar paylaşımına soruşturma - Resim : 2

Özyeğin Üniversitesi de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verildi: "Sosyal medya mecraları aracılığıyla kamuoyuna yansıyan, kamu vicdanını rahatsız eden, toplumun etik ve ahlaki değerleriyle bağdaşmayan paylaşımlarda üniversitemizin isminin yer alması bizleri de son derece üzmüştür. Üniversitemizin ilke ve değerleriyle hiçbir şekilde örtüşmeyen paylaşımlarda adı geçen çalışanın 25 Şubat 2020 tarihinde kurumumuz ile ilişiği derhal kesilmiştir."

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.