Igor Kokoskov kimdir? Fenerbahçe'nin yeni hocası Kokoskov hangi takımları çalıştırdı?

Igor Kokoskov kimdir sorusu son dakika Fenerbahçeli taraftalar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Obradoviç'in takımın başından ayrılmasıyla birlikte yeni hoca arayışına giren Fenerbahçe, aradığı hocayı buldu. Peki Sırp antrenör Kokoskov hangi takımları çalıştırdı? İşte detaylar...

İgor Kokoskov kimdir, hangi takımları çalıştırdı soruları arama motorlarında yoğun olarak araştırılıyor. Fenerbahçe Basketbol takımını uzun yıllar çalıştırıp geçtiğimiz günlerde ayrılık akrarı açıklayan Obradoviç'ten sonra boşalan koltuğa Sırp antrenör İgor Kokoskov oturdu. Peki Kokoşkov kimdir, hangi takımları çalıştırdı? Detaylar haberimizde...


IGOR KOKOSKOV KİMDİR?

Slovenya'nın 2017 Avrupa Basketbol Şampyionası'nda gelen tarihi başarısının en büyük mimarlarının başında şüphesiz koç Igor Kokoskov geliyor. Slovenya tarihi adına bir ilke imza atan ve bir yenisine hazırlanan Kokoskov, bireysel olarak ise kariyerinde birçok ilki daha öncesinde yaşamış bir isim. Geçirdiği trafik kazası ve sakatlıklar nedeniyle basketbolda oyunculuk kariyeri çok erken yaşta sona eren Kokoskov, 24 yaşında başlayan antrenörlük kariyeri ile Yugoslavya basketbol tarihinin bu alandaki en genç ismi olmayı başarmıştı.

IGOR KOKOSKOV HANGİ TAKIMLARI ÇALIŞTIRDI?

Son 17 yılını NBA'de geçiren Sırp antrenör, 2000 yılında Alvin Gentry'nin yardımcısı olarak Los Angeles Clippers teknik ekibine katıldığında Amerikalı olmayan ilk tam zamanlı asistan koç olmuştu.

2003'te Larry Brown'un teknik ekibine katıldı ve bu ekibin bir parçası olarak 2004 yılında Detroit Pistons ile şampiyonluk sevincini yaşadı. 2008'de Phoenix Suns teknik ekibine katıldığında bugünlerin temellerini atmaya başlamıştı. Çünkü dahil olduğu Suns, 2008-09 sezonu öncesi genç Sloven Goran Dragic'i kadrosuna kattı. Steve Nash'in de yer aldığı kadroda Kokoskov, genç Dragic'in gelişiminde önemli rol oynadı. Bugünlerde Goran Dragic milli takım ile en iyi dönemini geçirirken bir başka guard Luka Doncic de Kokoskov yönetiminde seviye atlamış durumda.

Daha sonraları NBA'de Cleveland Cavaliers ve Orlando Magic teknik ekiplerinde görev yapan Kokoskov, 2015 yazından beri Quin Snyder'ın yardımcılarından biri olarak Utah Jazz'da görev alıyor. Utah'ın görüntüsünde Kokoskov'un payı büyük. Çünkü takımın koçu Quin Snyder da CSKA Moskova teknik kadrosunda Avrupa'da yardımcı antrenör olarak görev yaparak deneyim kazanmış bir isim ve Avrupa basketboluna genel anlamda bir yakınlık söz konusu. Takımın bu yazki hamlelerinden Ricky Rubio da Kokoskov etkisiyle farklı bir düzeye çıkma ihtimali taşıyor.

17 yıldır NBA'de sürdürdüğü görevinin yanında Kokoskov, Avrupa'da bir başka efsane ile de çalışma fırsatı yakalamıştı. 2004 ve 2005'te Sırbistan-Karadağ Milli Takımı'nda Zeljko Obradovic'in yardımcısı olarak görev aldı.

2008'de baş antrenör olarak Gürcistan'ın başına geçen Kokoskov, 2011'de Gürcistan'ı ilk Avrupa Şampiyonası'na götürmeyi başardı.

Igor Kokoskov kimdir? Fenerbahçe'nin yeni hocası Kokoskov hangi takımları çalıştırdı? ile ilgili etiketler Fenerbahçe Fenerbahçe Beko Basketbol ıgor kokoşkov kimdir kokoşkov hangi takımları çalıştırdı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.