İGDAŞ'ı karıştıran mesaj

İBB'nin başlattığı 'askıda fatura' uygulamasında çıkan hata İGDAŞ'ı karıştırdı. Telefonundaki hatayı göstermek isterken müdüre hakaret edilen mesajları ortaya çıkan Afra Sümeyye Ataç ve Murat Babuşçu işten atıldı. İşten çıkarılan taraflar telefonun yağmalandığını söyleyerek olayı yargıya taşıdı.

İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen'in makam şoförlüğünü yapan Murat Babuşçu, Whatsapp'dan yaptığı yazışmalarda Genel Müdür ve Özel Kalem Müdürü'ne hakaret ettiği iddiasıyla işten çıkartıldı.

Sabah'tan Dilek Yaman Demir'in haberine göre; Mithat Bülent Özmen, makam şoförü olarak görev yapan Murat Babuşçu'nun cep telefonunu özel kalem müdürü vasıtasıyla elinden aldırıp WhatsApp yazışmalarını okudu. Şoför telefonu geri istese de vermedi. Kendisi hakkında diğer kurum çalışanları ile yaptığı hakaret içerikli konuşmaları tutanak altına aldırıp disiplin işlemi yaptırdı.

Babuşçu'nun işine son verilirken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında, tutanak altına alınarak disiplin kurulunda haklı fesih nedeni olarak gösterilen mesajların, Babuşçu'nun telefonunun yağmalanarak elde edildiği, genç işçinin özel hayatının gizliliğinin ihlal edildiği belirtildi. Aynı zamanda WhatsApp konuşmaları tutanak altına alınarak haberleşmenin gizliliğinin de ihlal edildiği belirterek olayla ilgili dava açıldı.

Hazırlanan iddianamede, İGDAŞ Genel Müdürü Mithat Bülent Özmen ve Özel Kalem Müdürü Feyza Vurgun'un şirketteki pozisyonlarından, dolayısıyla mesleklerini icra etmelerinin kendilerine sağlamış olduğu kolaylıktan yararlanmaları suretiyle "nitelikli şekilde yağma", "özel hayatın ve haberleşmenin gizliliği ihlal"suçunu işledikleri anlatıldı.

"TELEFONU KENDİSİ VERDİ"

Duvar'da yer alan bir başka haberde, mahkeme kararı ve kamera kayıtları gerekçe gösterilerek Babuşçu'nun telefonunu kendi rızasıyla verdiği belirtildi.

Murat İnceoğlu'nun haberine göre ise olay şu şekilde gerçekleşti:

Bülent Özmen odasında Özel Kalem Müdürü Feyza Vurğun ile incelerken ekibinden de sistemde deneme yaparak hata görürlerse bildirmelerini istedi. Makam şoförü Murat Babuşçu'nun sistemde hata olduğunu söylemesi üzerine Genel Müdür Özmen, hata mesajlarından görüntü alınmasını istedi. Cep telefonu ile görüntü alan Babuşçu ise aynı anda özel kalemde çalışan Afra Sümeyye Ataç ile Whatsapp üzerinden yazışıyordu. Ancak Özmen'in hata mesajını görmek istemesi üzerine telefonunu Özel Kalem Müdürü Feyza Vurgun'a verdi. Vurgun ve Özmen telefondaki hata mesajına bakarken özel kalem çalışanı Ataç'tan yeni mesaj geldi. Genel Müdür Özmen, ekranda beliren mesajda kendisiyle ve Feyza Vurgun'la ilgili hakaretler olduğunu görünce hemen kurumun hukukçularını ve sendika temsilcilerini çağırdı. Olayla ilgili tutanak tutuldu. İşyerinde örgütlü bulunan Türk İş'e bağlı Tes İş Sendikası temsilcilerinin de yer aldığı disiplin kurulunun da kararı ile Murat Babuşçu ve Afra Sümeyye Akça işten çıkartıldı.

"SORMA ABİ S.ÇTIK"

Savcılık tarafından tanık olarak dinlenen bir güvenlik görevlisi olay günü yaşananları şöyle anlattı:

"Genel Müdürlük katından çıkarken Murat'ı gördüm. Çok kötü görünüyordu. Ne olduğunu sorduğum Murat bana 'abi sorma ya s.çtık, her şeyi batırdık, mahvettik' dedi. Ben de ne olduğunu sordum, arkadaşım olduğu için ve yardımcı olabileceğim bir konuysa yardımcı olabilmek için ısrarla sormaya devam ettiğimde Genel Müdür Bülent Özmen ve Özel Kalem Müdürü Feyza Vurğun hakkında Afra Sümeyye Ataç ile yazışma yaptıklarını, bunların görüldüğünü söyledi. Ben de telefonu nasıl aldılar diye sorduğumda ise, İGDAŞ'ın askıda fatura sisteminin hata verdiği aşamasının ekran görüntüsünü alıp genel müdürümüze göstermek istediğini, hatayı fotoğraf çektiğini ve Feyza Hanım'a verdiğini, Feyza Hanımın da telefonla Bülent Beyin yanına gittiğini bu sırada Afra'dan mesaj geldiğini ve gelen bildirimi müdürün gördüğünü söyledi" 

MAHKEME: ZORLA ALINMADI

Tanıkları dinleyen ve güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen İstanbul 38'nci Ağır Ceza Mahkemesi, İGDAŞ'a ait GSM hattının kullanıldığı telefonun, Babuşçu tarafından yardımcı olmak amacıyla Özel Kalem Müdürü Feyza Vurğun'a isteyerek verdiği ve telefonun alınması için 'cebir kullanılmadığı' kararına vardı. Mahkeme 6 Kasım 2020 tarihinde 'yağma suçu oluşmadığı" gerekçesiyle görevsizlik kararı verdi.

Söz konusu iddialarla ilgili yargının nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor...

İGDAŞ'ı karıştıran mesaj ile ilgili etiketler İGDAŞ WhatsApp mesaj İBB askıda fatura
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.