İftar Duası nasıl yapılır? Arapça Türkçe İftar duası

Mübarek Ramazan ayı bugün başladı. Gecesinde sahura kalkan ve tüm oruç tutan müslümanlar için artık iftar saati de yaklaşıyor. İftaar sofralarının vazgeçilmezi ise sofrada ailece edilen iftar duasıdır. Peki Arapçe Türkçe iftar duası nasıl yapılır?

Ramazan ayı ile birlikte müslümanların heyecanı da başladı. Sahuruyla, iftarıyla müslümanların en kıymetli günleri olan Ramazan 2021 yılında da müslümanları bir araya getirmeye devam ediyor. Peki iftar duası nasıl yapılır?

Akşam ezanı ile birlikte milyonlarca müslümanı iftar heyecanı sarmış durumda.

İFTAR DUASI NASIL YAPILIR?

"Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü."

İftar Duası nasıl yapılır? Arapça Türkçe İftar duası

İFTAR DUASI ANLAMI

"Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!"

İftar Duası nasıl yapılır? Arapça Türkçe İftar duası - Resim : 2

YEMEKTEN SONRA OKUNACAK DUA

Okunuşu: Elhamdülillahillezî et amenâ ve sekenâ ve cealenâ minel müslimin

Anlamı: Açlığımızı ve susuzluğumuzu gideren ve bizi Müslüman kılan Allah'a hamdolsun.

 

İftar Duası nasıl yapılır? Arapça Türkçe İftar duası ile ilgili etiketler Ramazan iftar duası nasıl yapılır arapça iftar duası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.