İeronimos: İslam bir din değil

Ayasofya'nın açılması ve Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki faaliyetleri nedeniyle sık sık provokasyon peşinde olan Yunanistan'dan bu kez tüm İslam dünyasını kızdıran bir açıklama geldi. Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, İslam'ın bir din olmadığını ve Müslümanların savaş yanlısı olduğunu belirtti.

Türkiye'nin son yıllarda Doğu Akdeniz'deki politikalarından rahatsız olan Yunanistan, Avrupa Birliği yaptırımları üzerinden sık sık tehditlerde bulundu. İki ülke arasındaki gerilim, Türkiye'nin geri adım atmamasıyla daha da alevlendi. 

Yunanistan, Ayasofya'nın yeniden ibadete açılmasının ardından ise Türkiye'yi sert sözlerle hedef aldı. Haddini aşan Komşu, o dönemde başvurduğu provokasyonda da bir şey çıkaramadı.

Tüm bu gelişmelerin ışığında Yunanistan'dan yine sabırları taşıran bir açıklama geldi. Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, OPEN TV isimli bir kanalın canlı yayınında, İslam dini ve Müslümanlar için haddini aşan ifadeler kullandı.

"İSLAM BİR DİN DEĞİL, MÜSLÜMANLAR SAVAŞ YANLISI"

Sözlerinde 'İslam'ın bir din olmadığını' vurgulayan İeronimos, ''Müslümanların savaş yanlısı insanlar'' şeklinde konuştu. 

Elinde kurtuluş savaşından kalma olduğunu söylediği bir silah ve bazı kutsal emanetlerle kamera karşısına geçen İeronimos "İslam, onun insanları din değil, siyasi bir parti, siyasi bir arzu ve savaş insanları, yayılmacılığın insanlarıdır. İslam'ın özelliği bu. Muhammed'in öğretileri de bunu söylüyor." ifadesini kullandı.

''AYASOFYA'YI AÇMAYA CÜRET EDEMEZLER'' SÖZLERİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

İeronimos, geçtiğimiz yıl da Türkiye'nin gündemine gelmiş, Ayasofya'nın camiye çevrilmesine ilişkin küstah sözler sarf ederek, ''Bunu yapmaya cüret edemezler'' şeklinde konuşmuştu.

Yunan basınına konuşan Atina ve Yunanistan Başpiskoposu İeronimos, "Türkler ellerinde ne varsa bunu oynar. Ayasofya da o oyunlardan biri. Bunu yapacaklarına cüret edebileceklerine inanmıyorum." demişti.

 

İeronimos: İslam bir din değil ile ilgili etiketler Türkiye İslam Yunanistan Müslüman din Ieronimos başpiskopos
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.