İdman Tv yayın akışında neler var?

14 Şubat İdman TV'de neler var? Azerbeycan'ın en prestijli spor kanallarından biri olan İdman Tv'nin yayın akışında hangi programların olduğu merak ediliyor. Yayın hayatına 2009 senesinde yapıldı. Yayınlar ise, futbol, motospor, basketbol, atletizmdir. Azerbeycan'ın kamu kanalıdır. AzTV ise Azerbeycan'ın ilk televizyon ve radyo kanalıdır. AzTV radyo yayınlarına 1926, televizyon yayınlarına ise 1955 yılında başladı. Peki, bugün İdman TV'de ne var? İşte, 14 Şubat perşembe İdman Tv yayın akışı... İdman Tv nasıl izlenir?

Azerbeycan'ın ilk kamu yayıncılığı yapan kanalı olan AzTV'ye bağlı olan İdman Tv vatandaşlarımız tarafından merak ediliyor. Yayın hayatına 2009 yılında başladı. Futbol, motospor, basketbol, atletizm gibi sporlarda yayıncılık yapmaktadır. AzTV televizyon yayınlarına 1955, radyo yayınlarına ise 1926 yılında başladı. AzTV ise Azerbeycan'ın ilk televizyon ve radyo kanalıdır. AzTV radyo yayınlarına 1926, televizyon yayınlarına ise 1955 yılında başladı. Peki, bugün İdman TV'de ne var? İşte, 14 Şubat perşembe İdman Tv yayın akışı... İdman Tv nasıl izlenir? Detaylar haberimizde...

14_Aubat_perAembe_Adman_Tv_yayAn_akAAA_BugAn_ne_varAdman_Tv_nasAl_izlenir_frekansA_nedir

İDMAN AZERBAYCAN TV

İdman Azerbaycan TV, dünyanın en prestijli spor aktivitelerini ekrana getiren uluslararası spor kanalıdır. Azerbaycan'ın kamu yayıncısı AzTV'nin spor kanalıdır. 1 Ağustos 2009 tarihinde yayına başlamıştır.Futbol, motospor, basketbol, atletizm ve diğer spor branşlarına yönelik yayınlarıyla hizmet vermektedir.Goallisimo ve KOTV gibi televizyon programlarıyla yayınlarında renkli içeriği vardır.

14 ŞUBAT İDMAN TV YAYIN AKIŞI

14_Aubat_idman_tv_yayAn_akAAA

İDMAN TV NASIL İZLENİR?

Uydu: Azerspace 1 46°E

Frekans: (MPEG-2) f = 11175 MHz

Polarization- H YATAY

Symbol rate – 27500

FEC - 5/6

Aztv ve İdman Tv biss key ayarları

Biss ID: 1FFF (eğer 6 haneli ise biss ID 001FFF olarak girilmelidir.)

Biss TP: 11169/20400 (H)

Key Değeri: 1234560065432100 (eğer 14 hane varsa key değeri 12345600654321, 12 hane varsa key değeri 123456654321 olmalıdır.)

Biss ID: 0x1FFF (eğer 6 haneli ise biss ID 0x001FFF olarak girilmelidir.)

Biss TP: 10965/12800 (H) (Bazı modellerde bu sorulmamaktadır.)

Key Değeri: 3453450034534500 (eğer 14 hane varsa key değeri 34534500345345, 12 hane varsa key değeri 345345345345 olmalıdır.)

14_Aubat_perAembe_Adman_Tv_yayAn_akAAA_BugAn_ne_varAdman_Tv_nasAl_izlenir_frekansA_nedirsfasf

İDMAN TV EKRANINDAKİ SPORTİF İÇERİKLER BAŞLICA ŞUNLARDIR

Futbol
FIFA Dünya Kupası
Avrupa Futbol Şampiyonası
UEFA Şampiyonlar Ligi
UEFA Avrupa Ligi
UEFA Süper Kupası
Premier League
La Liga
Almanya Bundesliga

Olimpiyat
Yaz Olimpiyat Oyunları
Avrupa Oyunları

Motor Sporları
Formula 1

Voleybol
Avrupa Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi
Avrupa Bayanlar CEV Kupası

Güreş
Azerbaycan ligi

Boks
Azerbaycan ligi
WSB(World Series of Boxing)

Diğer Sporlar
Salon futbolu(Futsal)
At Yarışları
Judo
Jimnastik
Ve daha birçok spor karşılaşmasını ekranlara getirmektedir...

AZERBAYCAN

Azerbaycan veya resmî adıyla Azerbaycan Cumhuriyeti (Azerice: Azərbaycan Respublikası /ˈɑzæɾbɑjdʒɑn ɾespublikasɯ/), Batı Asya ile Doğu Avrupa'nın kesişim noktası olan Kafkasya'da yer alan bir ülkedir. Güney Kafkasya'nın en büyük yüzölçümüne sahip ülkesi olan Azerbaycan'ın doğusunda Hazar Denizi, kuzeyinde Rusya, kuzeybatısında Gürcistan, batısında Ermenistan ve güneyinde İran ile komşudur. Kendisine bağlı olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti'nin ise kuzey ve doğusu Ermenistan ile, güneyi ve batısı İran ile çevrilmiştir, Türkiye ile de 17 km'lik sınırı bulunmaktadır.

Azerbaycan, zengin kültürel mirasa sahiptir. Müslümanların çoğunlukta olduğu ülkeler arasında opera, tiyatro gibi sahne sanatlarını barındıran ilk ülke olma özelliğini taşır. Azerbaycan Demokratik Cumhuriyeti 1918 yılında kurulmuştur, ancak iki yıl sonra 1920, 26 Nisan'da Kızıl Ordu sınırı geçerek Azerbaycan'a girmiş, 28 Nisan 1920'de Azerbaycan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti kurulmuş ve ardından Sovyetler Birliği topraklarına katılmıştır. Ülkenin tekrar bağımsızlığını kazanması 1991'de Sovyetler Birliği'nin dağılması ile gerçekleşmiştir. Karabağ Savaşı sırasında Ermenistan, Dağlık Karabağ bölgesini ve bu bölgenin çevresindeki yedi rayonu işgal etti. Dağlık Karabağ'da ortaya çıkan Dağlık Karabağ Cumhuriyeti, fiilen savaşın sona ermesinden bu yana bağımsız olmasına rağmen, diplomatik anlamda hiçbir devlet tarafından tanınmamaktadır ve Azerbaycan'a bağlı bir de jure bölge olarak kabul edilmektedir.

Azerbaycan, üniter bir anayasal cumhuriyettir. Türk Keneşi ve TÜRKSOY'un etkin üyesidir. 158 ülkeyle diplomatik ilişkisi ve 38 uluslararası kuruluşa üyeliği vardır. GUAM, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün kurucu üyelerindendir. 1992'den bu yana Birleşmiş Milletler'e üyedir, 9 Mayıs 2006'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından kurulan İnsan Hakları Konseyi'nin üyeliğine seçilmiştir. Ayrıca Bağlantısızlar Hareketi, AGİT ve Avrupa Konseyi'ne de üyedir, Barış İçin Ortaklık projesinde NATO ile iş birliği yapmaktadır.

Azerbaycan Anayasası'nda resmî din yoktur ve ülkedeki tüm ana siyasi güçler laik milliyetçidir ancak halkın çoğunluğu ve kimi muhalefet güçleri Şiilik inancına sahiptir. Diğer Doğu Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri ile karşılaştırıldığında Azerbaycan, sosyal ve ekonomik gelişme ile okuryazarlık oranında yüksek seviyelere ulaşmıştır. İşsizlik ve intihar oranları da düşüktür. Azerbaycan, 1 Ocak 2012 tarihinden itibaren Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde iki yıllık daimi olmayan üyeliğe başlamıştır.

ETİMOLOJİ

"Āzar" Ateş, baycan veya orijinal olarak bilinen haliyle "Pāyegān" Muhafız/Koruyucu anlamına gelmektedir. Adların kökeni Zerdüştlük dönemi Perslerine (İran) dayanır. Müslümanların Pers'i fethetmesinden sonra birçok Farsça söz Arapça yazılmaya başlandı ve orijinal telaffuz şeklini yitirdi; örneğin "G / P / ZH / CH" sesleri Arapça'da herhangi bir karşılık bulamadı. Böylece "Azar Paigān", Azerbaycan olarak bilinir hale geldi.

Farklı bir görüşe göre, Azerbaycan adı Ahameniş İmparatorluğu'nda Midya satraplığının yöneticiliğini yapan ve imparatorluğun Büyük İskender tarafından fethinden sonra görevine devam eden Pers Atropat'tan türemiştir. Bu adında Zerdüştlük dini kökenli olduğu düşünülmektedir. Atropat, Atropatena bölgesinde (günümüzde İran Azerbaycan'ı) egemenlik kurmuştur. Diğer bir görüşe göre ise o bölgede büyük bir devlet kurmuş olan ve Hazar Gölüne de adını veren Hazarlar'ın (Kazar, Kuzar, Xazar) adından kaynaklanır.

İdman Tv yayın akışında neler var? ile ilgili etiketler idman tv ne var 14 şubat perşembe idman tv yayın akışı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.