İdlib'in güneyinde TSK destekli operasyon başladı

Suriye'nin İdlib kentinde Suriye Milli Ordusu'nun rejim güçlerine yönelik TSK destekli operasyonu başladı. Ilımlı askeri muhalifler, Neyrab köyüne girdi. Köyde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

İdlib'den son dakika haberleri peş peşe geliyor. Suriye'nin İdlib bölgesinde Esed Rejimi'nin saldırıları hız kazandı. Türkiye ile Rusya arasında yapılan görüşmelerde istenilen noktaya varılamadığı Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından açıklandı.

Çavuşoğlu, "Belki liderler görüşebilir" ifadelerini kullandıktan kısa bir süre sonra İran, Rusya ve Türkiye'nin mart ayında liderler düzeyinde bir görüşme gerçekleştireceği bilgisi Reuters tarafından duyuruldu.

HAREKATA BAŞLANDI

Ancak Esed Rejimi saldırılarının şiddetini artırdığı için Türkiye hazırlıklarını tamamladı ve SMO destekli harekata başlandı.

İdlib'in güneyinde TSK destekli operasyon başladı

TSK zırhlı ve komando unsurları İdlib'in güneydoğusundaki Nayrab'tan Serakib'e doğru ilerlemeye başladı.

İdlib'in güneyinde TSK destekli operasyon başladı - Resim : 2

ILIMLI ASKERİ MUHALİFLER İDLİB'İN GÜNEYİNDE

Astana anlaşmaları ve Soçi mutabakatını hiçe sayarak İdlib'in güneyinde ilerleyen Beşşar Esed rejimi güçlerine karşı operasyon başlatan ılımlı askeri muhalifler, Neyrab köyüne girdi. Köyde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

İdlib'in güneyinde TSK destekli operasyon başladı - Resim : 3

 Muhalifler, rejim güçlerinin İdlib'in güneyinde ele geçirdiği yerleşimleri geri almak için başlattıkları operasyonda, Serakib ilçesinin kuzeybatısında yer alan Neyrab köyüne girdi.

İdlib'in güneyinde TSK destekli operasyon başladı - Resim : 4

Köydeki rejim hedeflerine yönelik topçu atışlarının ardından karadan ilerlemeye başlayan ılımlı askeri muhalifler, rejime ait bir tank ve bir de zırhlı personel taşıyıcıyı imha ederken, bir tankı da ele geçirdi.

İdlib'in güneyinde TSK destekli operasyon başladı - Resim : 5

Köyde, ılımlı askeri muhalifler ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

Neyrab, 3 Şubat'ta rejim güçlerinin eline geçmişti.

Serakib ilçesi, Şam ile Halep'i birbirine bağlayan M5 karayolu ile İdlib-Lazkiye-Halep bağlantısını sağlayan M4 karayolunun birleştiği stratejik bir noktada yer alıyor.

İdlib'in güneyinde TSK destekli operasyon başladı - Resim : 6

Dün gece saatlerinde Esed için kritik öneme sahip olan Hama'daki üsler yoğun füze saldırısı ile vuruldu. Saldırıyı Rejim ve muhalif kaynaklar paylaşarak doğruladı. 

İdlib'in güneyinde TSK destekli operasyon başladı - Resim : 7

Birlikler bir yandan da rejimin ilerlemesini engellemek için Çok Namlulu Roket (ÇNR) ve fırtına obüsleriyle peş peşe atış yapıyor.

Suriye'de rejim askerlerinin ilerleyişini engellemek için sabah saatlerinde TSK cephelere tanklarla intikale başladı. TSK, İdlib’de rejimin sivillere yönelik saldırıları ve ilerleyişini engellemek için ÇNR ve fırtına obüsleriyle peş peşe atışlar yapıyor. Rejim uçakları ve İnsansız Hava Araçları (İHA) ise bölgede uçuş yapıyor.

İdlib'in güneyinde TSK destekli operasyon başladı - Resim : 8

 

Fotoğraflar: DHA

İdlib'in güneyinde TSK destekli operasyon başladı ile ilgili etiketler Türkiye Son dakika Suriye İdlib smo İdlib bölgesi harekat
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.