İdlib'den kaçan Suriyelilerin perişan hali!

Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın aralık ayı ortasından bu yana yoğun saldırılar sonrası İdlib'de yaşayan sivillerin kaçışı sürüyor. Rejim güçleri ve Rusya’nın başlattığı operasyonlar sonrası Türkiye sınırındaki güvenli bölgelere kaçmaya çalışanların iç burkan görüntülerini, Sadakataşı Derneği Genel Başkanı Kemal Özdal görüntüledi.

Evlerini terk etmek zorunda kalan çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan Suriyeliler, ağır kış şartları altında yaşam mücadelesi veriyor.

Rusya ve Esed rejiminin hava saldırılarının, Türkiye'nin tepkileri üzerine önceki gün durmasının ardından yerlerinden edilen ve sığınacak çadırı bile olmayan binlerce kişi barınacak bir yer arıyor.

İdlib'de halihazırda kampların dolması, yeni çadır kurulacak alanın ve altyapının bulunmaması ve yardımların azalması nedeniyle binlerce sivil sığınacak yer bulmakta güçlük çekiyor.

İdlib'den kaçan Suriyelilerin perişan hali!

KEMAL ÖZDAL İNSANLIK DRAMINI GÖRÜNTÜLEDİ

İdlib'de başlayan operasyonlar sonrası Sadakataşı Derneği tarafından İdlib için başlatılan acil yardım çağrısı sonrasında kırsal kesimlerde yaşayan ailelere bot, mont, çorap ve battaniye dağıtımı gerçekleştiriyor. 

Derneğin Genel Başkanı Kemal Özdal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Suriyeli çocukların bi kamyonet kasasında soğuk havadan kaçmaya çalıştığı anları görüntüledi.

İdlib'den kaçan Suriyelilerin perişan hali! - Resim : 2

İDLİB GERGİNLİĞİ AZALTMA BÖLGESİ'NDEKİ DURUM

Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib, neredeyse iç savaşın başından bu yana muhaliflerin ve rejim karşıtı silahlı grupların kalesi niteliğinde bulunuyor. İç göçle nüfusu 4 milyona ulaşan İdlib'in merkezi, Mart 2015'te muhaliflerin kontrolüne geçti. İdlib, rejimin en yoğun hedef aldığı bölgelerin başında geliyor.

Türkiye, Rusya ve İran 4-5 Mayıs 2017'deki Astana toplantısında, İdlib ve çevresini "Gerginliği Azaltma Bölgesi" ilan etti. Rejim güçlerinin ateşkesi sık sık ihlal etmesi üzerine Türkiye ve Rusya ek mutabakata vardı. Türkiye ile Rusya arasında 17 Eylül 2018'de imzalanan mutabakattan bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'nde rejim ve Rusya'nın saldırılarında 1300'den fazla sivil öldü.

Saldırıların yoğun olduğu alanlardan nispeten sakin yerlere ve özellikle Türkiye sınırı yakınına göç edenlerin sayısı ise 2019 içinde bir milyonu aştı.

İdlib'den kaçan Suriyelilerin perişan hali! ile ilgili etiketler Rusya Suriye Esed İdlib Suriyeli Sosyal Yardım sadakataşı derneği Kemal Özdal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.