İdlib'de alçak saldırı: 2 asker şehit...

Gelen son dakika bilgilerine göre İdlib'de Esed rejimi tarafından düzenlenen saldırıda iki asker şehit oldu. Askerlerin şehadet haberleri Samsun ve Kahramanmaraş'taki ailelerine askeri yetkililer tarafından verildi. Milli Savunma Bakanlığı saldırının ardından bölgenin ateş altına alındığını belirterek 114 rejim unsurunun öldürüldüğünü duyurdu.

Kahramanmaraşlı Piyade Uzman Çavuş Soner Enes Baykuş (24), Barışı Destekleme Harekatı kapsamında Suriye’nin İdlib bölgesinde şehit oldu.

İdlib'de alçak saldırı: 2 asker şehit...

Piyade Uzman Çavuş Baykuş’un şehadet haberi, yetkililer tarafından Onikişubat ilçesi Hacı Mustafa Mahallesi'nde ikamet eden eşi Ayşe Baykuş'a, Dulkadiroğlu ilçesi Yeneşehir Mahallesi'ndeki ikamet eden baba Ali ve anne Zeynep Baykuş’a bildirildi. Şehidin naaşının yarın memleketi Kahramanmaraş’ta toprağa verilmesinin beklendiği aktarıldı.

İdlib'de alçak saldırı: 2 asker şehit... - Resim : 2

Samsun Valiliği tarafından Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin yaptığı saldırıda Samsunlu Uzman Onbaşı Şükrü Elibol’un şehit olduğu duyuruldu.

Samsun Valisi Osman Kaymak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Suriye'nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Samsunlu hemşehrimiz Uzman Onbaşı Şükrü Elibol’a Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır, aziz milletimize başsağlığı dilerim” ifadelerini kullandı.

İdlib'de alçak saldırı: 2 asker şehit... - Resim : 3

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Ateşkesi sağlamak üzere İdlib bölgesinde bulunan unsurlarımıza düzenlenen hava saldırısı sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 2 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Bölgedeki Rejim hedefleri derhal ateş altına alınmış; alınmaya devam edilmektedir.

Hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, TSK ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için de acil şifalar dileriz. Unutulmamalıdır ki; şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde bırakılmamış, bundan sonra da bırakılmayacaktır!

114 REJİM UNSURU ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgedeki çeşitli kaynaklardan alınan bilgilere göre; 1 adet hava savunma füze sistemi, 1 adet ZU-23 uçaksavar, 1 adet Tanksavar, 3 tank, 1 mühimmat aracı, 2 iş makinesinin imha edildiği, 3 tankın ele geçirildiği ve 114 Rejim unsurunun etkisiz hale getirildiği öğrenilmiştir.''

İdlib'de alçak saldırı: 2 asker şehit... ile ilgili etiketler İdlib Şehit Esed TSK
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.