İdlib’de 33 askerimiz şehit oldu

Veda Kılıç

Veda Kılıç

Dün gece Suriye’nin İdib Kentinde gerçekleşen saldırı, ardında 33 şehit; 32’de yaralı bıraktı. Olay silahlı kuvvetlerimizin onlarca rejim hedefini imha etmesi ve 329 rejim askerini etkisiz hale getirmesi ile karşılık buldu.

Yüreğim şehit askerlerimizin acısı ile ezilirken bile, SİHA menzilinden kaçmaya çalışan ve havaya uçan savaşçıları izlemekten zevk aldığımı; görüntülerin içimi ferahlattığını söyleyemem. Ancak olayın malum tabloya varmaması için tüm diplomasi yollarını zorlamış Türkiye’ye bundan başka seçenek bırakıldığını da düşünmüyorum.

Bugün, 9 yaşına basmış Suriye iç savaşında vasiliğe soyunan güçlerin, insan hakkını, onurunu, barışını korumak için mi, yoksa çıkar savaşı yapmak için mi orada bulunduklarını konuşma gereği duymuyorum.

Türkiye’nin etrafını kuşatıp bölmeye yönelik adımları; terör koridoru planlarını, Kürtlerin nasıl jeopolitik stratejilere dolandırılıp kullanıldığını da!..

Ne “yüzyılın projesi” rezaletini; ne de o projenin ilanından sonra soluğu Moskova’da alan Netenyahu’nun ürettiği zehirli meyveleri!

Çünkü bu meseleler öyle çok anlatıldı ki artık bilmemesi gereken “ana okul çocuğunun” zihnine bile yol oldu.

Yol demişken; Türkiye’nin sınırları açması ile sığınmacılar Avrupa’ya iltica etmek için yollara düştü.

Bakalım onların haklarını korumak için (!) taa Orta Doğu’ya, Suriye’ye kadar gelip özgürlük üretenler, özgür Suriyelinin gelişine ne tepki verecek! Yunanistan kadınlı çocuklu çaresizlere biber gazlı karşılama yaparak daha şimdiden atağa geçti.

Bu arada Türkiye’nin isteği ile gerçekleşen NATO toplantısı için genel başkan J. Stoltenberg “Saldırıyı kınıyoruz. NATO Türkiye’nin yanındadır. ”açıklamasında bulundu.

NATO’nun yanımızda olduğunu biliyorduk ki!

Hani daha evvel Sn. Cumhurbaşkanımız benzer bir konuda Almanya Şansölyesine “Terör örgütünü NATO'ya aldınız da benim mi haberim yok?” diye sorduydu ya, Merkel’de ”Nayn, nayn!”dediydi! İşte ondan!

NATO’nun “Türkiye’ye desteğini hangi farklı yöntemlerle gösterdiğini” zaman içinde göreceğiz inşallah.

O süreç işlerken vatanın bütünlüğünü önceleme sorumluluğu ile yaşayan her bireyin yapması gereken ne ise biz de onu yapacağız.

Endişeye gerek yok… 'La Galibe İllallah'

Diğer Yazıları