İdlib ateşkesi için BM'den yapılacak destek açıklamasına ABD engeli

Türkiye ile Rusya arasında imzalanan İdlib ateşkesine yönelik olarak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden yapılması planlanan destek açıklamasına ABD'nin engel olduğu iddia edildi.

ABD, Moskova’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin liderliğinde gerçekleştirilen İdlib zirvesinde imzalanan ateşkes anlaşmasına yönelik, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden yapılacak destek açıklamasına engel oldu.

''BİRİSİ ENGELLEDİ''

Rusya’nın Birleşmiş Milletler temsilcisi Vassily Nebenzia, Cuma günü Rusya tarafından talep edilen ve ateşkes anlaşmasına destek açıklamasının konu alındığı toplantı sonrası yaptığı açıklamada taraflardan birinin açıklamayı engellediğini ifade etti.

KARŞI ÇIKAN TEK TARAF ABD

Nebenzia engel olan tarafı açıklamazken, diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, açıklamaya karşı çıkan ülke ABD oldu.

(İHA)

İdlib ateşkesi için BM'den yapılacak destek açıklamasına ABD engeli

İdlib ateşkesi için BM'den yapılacak destek açıklamasına ABD engeli ile ilgili etiketler Rusya Türkiye ABD Birleşmiş Milletler İdlib
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.