İdil Şirin kardeşi ile son anlarını anlattı

İzmir'deki depremde yıkılan Ercan Apartmanı'ndan 58 saat sonra sağ olarak kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin ile arama kurtarma ekibinden bir personelin konuşması yürekleri dağladı. İdil'in kardeşi İpek hayata veda ederken geriye abla-kardeşin son konuşmaları kaldı. Mucizeyi gerçekleştiren İdil, minik kardeşiyle son anlarını ''İpek su istiyorum dedi, sesler gelince titremeye başladı. Ellerini ısırdı, yüzü çok sıcaktı bir anda buz gibi oldu. Kendi bileğini vurdu sanırım.'' sözleriyle anlattı.

Merkez üssü İzmir'in Seferihisar ilçesi açıkları olan depremden en fazla etkilenen Bayraklı ilçesinde, arama kurtarma çalışmalarından sevindirici bir haber geldi.

Enkaz altında kalan 14 yaşındaki İdil Şirin'le temas kuran ekipler, titiz bir çalışmanın ardından kız çocuğunu sıkıştığı yerden kurtardı ve enkaz altında ilk yardım gerçekleştirdi.

Depremden yaklaşık 58 saat sonra yaralı olarak enkazdan alkışlar eşliğinde çıkarılan İdil Şirin, ambulansla hastaneye kaldırıldı. İdil Şirin, enkaz altından yaralı kurtarılan 105'inci kişi oldu.

KARDEŞİ İLE SON KONUŞMASI YÜREKLERİ DAĞLADI

Öte yandan enkazdan sağ çıkan İdil'in 8 yaşındaki kardeşi İpek hayatını kaybetti.

Bir arama kurtarma personeli ile konuşmasının kaydedildiği görüntülerde mucizeyi gerçekleştiren 14 yaşındaki kız, kardeşinin öldüğünden haberi olmadan son anlarını anlattı.

İdil, ''İpek su istiyorum dedi, sesler gelince titremeye başladı. Ellerini ısırdı, yüzü çok sıcaktı bir anda buz gibi oldu. Kendi bileğini vurdu sanırım.'' ifadelerini kullandı.

Söz konusu anlar sosyal medyada binlerce kez paylaşılırken izleyenleri yasa boğdu.

 

İdil Şirin kardeşi ile son anlarını anlattı ile ilgili etiketler ölüm deprem İzmir İdil Şirin ipek şirin

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.