İddialar şaşırttı

Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel hakkında "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçu kapsamında iddianame hazırlandı. Hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istendi. Kapatılan Samanyolu TV'de sigorta kaydına rastlandı. 2015 yılında vatandaşları Bank Asya’ya 100 TL yatırması için sosyal medyadan kampanya düzenlediği belirtildi.

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrolle serbest bırakılan sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan dava mahkemeye gönderildi. 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

EŞİ İHBAR ETTİ

İddianamede, Tezel'in eski eşi Meryem Kumanova'nın 2017 yılında savcılığa yazılı olarak müracaatta bulunarak Tezel'in FETÖ üyesi olduğu yönünde ihbarda bulunduğu belirtildi. İfadesi alınan Kumanova, 2011 yılında Tezel ile boşandıklarını, eski eşinin 2000 yılından itibaren FETÖ'nün amiral şirketi Kaynak Holding'de danışmanlık görevi yaptığını ifade etti.

RUMUZLARLA YAZI YAZDI 

Kumanova ifadesinde, "17 Aralık süreci sonrası da örgüt içerisinde yer alıp desteklemeye devam etmiştir. Bugün Tv, Millet Gazetesi gibi yayın organlarında Zaman Gazetesi'nde 'Ziya Perver' rumuzuyla yazılar yazmıştır. 17 Aralık'tan sonra Bank Asya'ya para yatırılmasına teşvik etmiştir. Zaman Gazetesi'nin darbeden 9 ay önce darbeyi işaret ederek verdiği bebek reklamından sonra, 'Çok güzel bebeğimiz olacak' cümlelerinin geçtiği yazılar yazdığını fark ettim" dedi.

 DESTEK SAĞLADI

Tezel'in 2009 yılında kapatılan Samanyolu TV'de sigorta kaydına rastlandı. İddianameye göre 2006- 2012 yılları arasında Hidayet Karaca ve Faruk İlik isimli örgüt tepe yöneticileri ile görüşme ve mesajlaşma kaydı bulundu. Tezel, FETÖ elebaşının Bank Asya talimatı sonrası 73 lira olan hesabında 100 bin TL'nin üzerinde girdi sağladı. Bu artırımı yaklaşık 40 bin TL ile 2015'te de devam etti. Tezel sosyal medya yoluyla 2015 yılında vatandaşları Bank Asya'ya 100 TL yatırarak hesap açtırmaları için teşvik eder nitelikte mesajlar paylaştı. Kendisi de fotoğrafını çekerek Twitter üzerinden paylaşımda bulundu.

ÖRGÜTÜN DUA LİSTESİNDE ADI ÇIKTI

Sabah'ın haberine göre, Tezel'in ismine, Kaynak Holding'in arşivlerinde örgüt üyeleri tarafından hazırlan 'Dua listesi' adı altında 944 kişinin isminin bulunduğu listede rastlandı. Savcılık Tezel'in elde eilen bulgular çerçevesinde örgüte bağlılığının göztergesi olarak değerlendirdi 

İddialar şaşırttı ile ilgili etiketler dava FETÖ İstanbul Adliyesi ali tezel
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.