İddia: Lütfi Elvan'ın yerine ilk tercih Nureddin Nebati değildi!

Lütfi Elvan'ın görevinden affını istemesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati getirildi. Bu konuda kulislere ilginç bir iddia da yansıdı. İddiaya göre, bakanlık için düşünülen ilk aday Nureddin Nebati değildi. Peki, kimdi o isim? İddianın detaylarını Fatih Altaylı yazdı....

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Resmi Gazete kararıyla, görevden affını isteyen Lütfi Elvan'dan boşalan Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Nureddin Nebati getirildi. Nebati bir süredir Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

Nebati, atama kararının ardından ilk açıklamayı Twitter hesabından yaptı. Bakan Nebati, "Rabbim, kolaylaştır, zorlaştırma, Rabbim hayırla sonuçlandır. İşimizde bize doğruluk ver, bizi muvaffak kıl. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahsımı layık gördüğü Hazine ve Maliye Bakanlığı görevini hayırla ifa etmeyi, bize gösterdiği güvene layık olmayı Rabbim nasip etsin inşallah" ifadelerini kullandı.

"ÖNE ÇIKAN ADAY NEBATİ DEĞİLDİ!"

Diğer yandan, Habertürk yazarı Fatih Altaylı bu konuda kulislere yansıyan ilginç bir iddiayı gündeme taşıdı.

"Ankara kulislerinden gelen bilgiler, Saray’ın Elvan’ın yerine ilk tercihinin Nureddin Nebati olmadığını söylüyor." diyen Altaylı, bu görev için ilk düşünülen ismin Prof. Erişah Arıcan olduğunu iddia etti.

İddia: Lütfi Elvan'ın yerine ilk tercih Nureddin Nebati değildi!

Altaylı şu ifadeleri kullandı;

"Üniversiteden, Varlık Fonu’na kadar pek çok kamu görevini aynı anda yürüten Arıcan’ın Saray’da çok popüler olduğu bilinmeyen bir şey değil.

Bu popülarite, bu dönemde bir de “Bakanlık” ile taçlandırılmak istenmiş.
Erişah Hanım’a Hazine ve Maliye Bakanlığı defalarca ve de ısrarla önerilmiş.

Hatta bu konuda epey bir ısrara maruz kalmış.

Ancak Nuh demiş peygamber dememiş.

Bakanlık görevini kabul etmemiş.

Ve görev Nureddin Nebati’ye kalmış."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

İddia: Lütfi Elvan'ın yerine ilk tercih Nureddin Nebati değildi! ile ilgili etiketler Hazine ve Maliye Bakanı Fatih Altaylı erişah arıcan nureddin nebati
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.