İçişleri'nde kritik korona toplantısı

İçişleri Bakanlığı'nda dün akşam saatlerinde kritik bir toplantı gerçekleştirildi. Bakan Süleyman Soylu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda yeni tip koronavirüs salgınında yaşanan rekor artış ele alındı. Bakanlık bürokratları ile birlikte 81 il valisinin de video konferans yöntemi ile katıldığı toplantıda geçtiğimiz hafta içinde alınan tedbirlerin sonuçları değerlendirildi.

Türkiye'de koronavirüs salgınının başından bu yana hem hasta hem de vefat sayılarında rekor değerlere ulaşıldı. 

Günlük hasta sayısı ilk kez 7 bini geçerken, bir günde 161 vefat ise daha önce hiç yaşanmamıştı. 

Türkiye’de Kovid-19 kaynaklı yeni hasta ve can kaybında rekor artışın yaşanmasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun başkanlığı'nda 81 ilin valisiyle salgın toplantısı gerçekleştirildi.

İçişleri Bakanlığı Muhammed Fatih Safitürk Salonu’nda video konferans yöntemiyle yapılan toplantıda Bakan Yardımcıları Muhterem İnce ve Tayyip Sabri Erdil, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Sahil Güvenlik Komutanı Tuğamiral Ahmet Kendir, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, İller İdaresi Genel Müdürü Kürşat Kırbıyık ve bakanlık bürokratları da hazır bulundu.

Toplantıda 81 ildeki salgının seyri, salgının önlenmesine yönelik alınan son tedbirler, koronavirüs denetimleri ile güvenlik alanındaki gelişmeler değerlendirildi.

İçişleri'nde kritik korona toplantısı

BAKAN SOYLU DENETİMLERİ SIKILAŞTIRIN TALİMATI VERDİ

Bakan Soylu, illerde denetim faaliyetlerinin 7 gün 24 saat esasına göre hayatın her alanında artırılmasını istedi. Önümüzdeki süreçte özellikle pazar yeri, alışveriş merkezi, toplu ulaşım araçları gibi vatandaşların yoğun olduğu yerlerde denetimlerin yoğunlaştırılmasını talimatı veren Soylu, vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, sokak ve meydanlarda sigara içilmesini yasaklayan genelgeye tereddütsüz uyulmasının sağlanmasını istedi.

İçişleri'nde kritik korona toplantısı - Resim : 2

Ayrıca Soylu, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında uygulamaya konulan ‘eylem planı’ ile ‘koordinasyon planı’ çerçevesinde 2020 yılı başından itibaren İçişleri Bakanlığı tarafından alınan yeni tedbirler ve bu tedbirlerin sonuçlarına ilişkin de değerlendirmede bulundu. 

Soylu, aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında hayata geçirilen KADES uygulaması ile ilgili illerde kadınlara bilgilendirici ve tanıtıcı faaliyetlerin artırılmasını, 620 bin civarında olan uygulamayı indiren kişi sayısının bu yıl sonuna kadar 1 milyon hedefine ulaşması gerektiğini söyledi.

İçişleri'nde kritik korona toplantısı ile ilgili etiketler Süleyman Soylu İçişleri Bakanı kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.