İçişleri Bakanlığından, "İç savaş çıkacak" diyen Ümit Özdağ için suç duyurusu!

İçişleri Bakanlığı, göçmen vatandaşlarla ilgili çeşitli iddialar ortaya atan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ için suç duyurusunda bulundu. Bakanlık tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına iletilen duyuruda, Özdağ'ın 4 Temmuz'da yaptığı basın açıklamasındaki 'iç savaş' iddialarına yer verildi.

İçişleri Bakanlığı göçmenlerle ilgili iddialarda bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ için suç duyurusunda bulundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen suç duyurusunda Ümit Özdağ'ın 4 Temmuz'da yaptığı basın açıklamasındaki 'iç savaş çıkacak' iddiaları yer aldı.

Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde Özdağ'ın gerçek dışı iddialarla, hayal ürünü ithamlarda bulunduğu vurgulanarak, açıklamada devletin organları ve teşkilatları hakkında kamuoyunu olumsuz yönlendirmek ve etkilemek amacıyla dayanıksız, yalan, yanlış, yanıltıcı ve provokatif ifadeler kullanıldığı kaydedildi.

HAYAL ÜRÜNÜ İDDİALARLA SİYASİ ALGI OLUŞTURMA KASTI

Dilekçede, şu değerlendirmelere yer verildi:

"Her türlü gerçeklikten uzak, gerçek dışı ve hayal ürünü iddia ve ithamlarla Bakanlığımızca hukuk çerçevesinde son derece büyük bir gayret, özveri ve başarıyla yürütülen çalışmalara sekte vurmak ve sanki bir keyfiyet varmış algısı oluşturulmak istenmişse de Bakanlığımızın tüm çalışmalarının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hukuksal çerçeve içerisinde kararlılıkla sürdürüleceğinin herkes tarafından bilinmesi gerekir. Hayal ürünü iddialarla sırf siyasi bir algı oluşturmak kastı ile hareket edildiği açıkça ortada olan gerçek dışı ve mesnetsiz isnat ve ithamlar, şüpheli tarafından kamuoyu ile paylaşılmış olup bu açıklamanın yasal mevzuat çerçevesinde cezai sorumluluk gerektiren ifade ve itham olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirtmek isteriz."

"YÜZDE 100 İÇ SAVAŞ ÇIKACAK" DEMİŞTİ

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nda gerçekleştirilen toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulunmuştu. Bir muhabirin "Sığınmacıların Türkiye'ye oluşturabilecekleri en büyük tehdit nedir?" sorusuna Özdağ net bir şekilde "İç savaş" yanıtını verdi. Sığınmacıların ekonomik maliyetinin 100 milyar doları aştığını ve sokakların güvensizleştiğini belirten Özdağ, "Yüzde 99 değil yüzde 100 iç savaş çıkacak" diye konuşmuştu.

Ümit Özdağ'ın "İç savaş" çıkışı özellikle sosyal medyada büyük tartışma yaratırken, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı da son dönemde Bakan Süleyman Soylu ile yaşadığı tartışmalarla gündemde olan Özdağ'ın sözlerine tepki gösterdi.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

'Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada Özdağ'ın iç savaş çıkacağı iddiası ile ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını duyuran Çataklı şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bunun çok açık iç savaş kışkırtıcılığı olduğunu düşünüyoruz. Ve bununla ilgili suç duyurusunda bulunacağız. Suriyelilerin ülkelerine bayram iznine gidip geri dönüşü söz konusu değil."

İçişleri Bakanlığından, "İç savaş çıkacak" diyen Ümit Özdağ için suç duyurusu! ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı Ümit Özdağ
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.