İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yabancıların Türk vatandaşı olma şartı değişti

Yabancıların Türk vatandaşlığı için başvuru koşullarında değişiklik yapıldı. Buna göre Türk vatandaşlığına başvuruda alınacak gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildiği bildirildi.

Ev fiyatlarındaki artışın nedenleri arasında gösterilen yabancıya konut satışında önemli bir gelişme yaşandı. Yabancıya konut satışı konusunda İçişleri Bakanlığı kritik bir adım attı.

Bakanlık, Türk vatandaşlığına başvuruda alınacak gayrimenkul değerinin 250 bin dolardan 400 bin dolara yükseltildiğini duyurdu.

KONUT FİYATLARINA ETKİ ETMESİ BEKLENİYOR

Özellikle de son dönemde kendi ülkesine iç karışıklık ve savaş yaşanan Arap ülkeleri ve Orta Doğu ülkelerinde yaşayan kişiler Türkiye'den vatandaşlık almak için atağa geçmişti. Özellikle de son dönemde kendi ülkesine iç karışıklık ve savaş yaşanan Arap ülkeleri ve Orta Doğu ülkelerinde yaşayan kişiler Türkiye'den vatandaşlık almak için atağa geçmişti. TÜİK tarafından açıklanan yabancılara yapılan konut satışları, Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,9 artarak 4 bin 591 oldu. Şubat ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 4,7 oldu. Yabancılara yapılan konut satışlarında ilk sırayı bin 958 konut satışı ile İstanbul aldı. İstanbul'u sırasıyla bin 99 konut satışı ile Antalya, 288 konut satışı ile Ankara izledi. Sektör temsilcileri bu kararın, yerli yatırımcılar için alım fırsatı oluşturacağı ve konut fiyatlarını düşüreceğini belirtti.

İçişleri Bakanlığı duyurdu: Yabancıların Türk vatandaşı olma şartı değişti ile ilgili etiketler İçişleri Bakanlığı Türk vatandaşlığı yabancı gayrimenkul
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.