İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Türkiye'deki terörist sayısı ilk kez 200'ün altına düştü

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'deki terörist sayısının ilk kez 200’ün altına düşerek 197’ye gerilediğini söyledi. Bakan Soylu, "Terörden arındırılan Türkiye huzurlu bir Türkiye'dir" açıklamasında bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Edirne'de AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Eğitim ve Motivasyon Kampı'nda açıklamalarda bulundu.

"İLK KEZ 200'ÜN ALTINA DÜŞTÜ"

Burada gençlere hitap ederken Türkiye'nin terörle mücadelede önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Bakan Soylu, "Bu akşam itibariyle söylüyorum. Türkiye'deki terörist sayısı ilk kez 200'ün altına düştü. Sayı 197'ye geriledi. Terörden arındırılan Türkiye huzurlu bir Türkiye'dir." ifadesini kullandı.

Hakkari'ye gittiğinde esnafla sohbet ederken yanına bir genç geldiğini, 'Bakanım ben üniversiteyi kazandım" dediğini anlatan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Dedim ki 'Ne güzel, hayırlı olsun, ben normal bir iş olarak görmüştüm. 'Ama nereyi kazandım biliyor musunuz?' dedi. 'Tıp fakültesini kazandım' dedi. Size bir rakam vereceğim 2016'da Hakkari'de tıp fakültesini kazanan kişi sayısı 0, 2017-2018 yılında kazanan sayı 0. 2019-2020 yılında 4. 2020-2021 yılında kazanan sayısı 19.

Sayın Cumhurbaşkanımızın, hükümetimizin ve Cumhur İttifakı'mızın mücadelesinin ne olduğu, belki de bu rakamlarla ortaya çıkar. Geçen hafta Ağrı'ya gittim. Ağustos ayında Ağrı Dağı'na tırmanışta her gün 600-650 kişinin kampı vardı. En zirveye kadar. Sevgili gençler bizim ülkemize huzur yakışır, kardeşlik ve beraberlik yakışır. Zenginlik yakışır güçlü ve büyük bir Türkiye yakışır."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Türkiye'deki terörist sayısı ilk kez 200'ün altına düştü ile ilgili etiketler içişleri bakanı süleyman soylu terörle mücadele
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.